Na végre! A Symantec ATP megoldást mutatott be

ransomwareA Symantec bemutatta Advanced Threat Protection (ATP) megoldását. Az ATP az első olyan rendszer, ami felismeri a fejlett támadásokat, és megfelelő védelmet is nyújt ezek ellen az összes ellenőrzési ponton. Mindez egyetlen kezelőfelületről, egy gombnyomással elvégezhető, így nincs szükség külön végponti telepítésre. Az olyan fejlett fenyegetések, mint a zsarolóvírusok (ransomware), a távoli hozzáférésű trójai programok, a folyamatos fenyegetést jelentő, célzott támadások (advanced persistent threat – APT), valamint a zero day típusú támadások száma folyamatosan emelkedik, így a biztonsági szakemberek már nem hagyatkozhatnak az egyes ellenőrzési pontokat külön-külön védő megoldásokra.

A végpontokat, hálózatokat és e-mail átjárókat fenyegető adatok felderítése manuális és időigényes feladat, ami komoly előnyt biztosít a támadók számára. A Symantec ATP megoldása összefüggéseiben elemzi a gyanús tevékenységeket az összes ellenőrzési ponton, és fontossági sorrendbe állítja a vállalat számára a legnagyobb veszélyeket jelentő eseményeket. Ha a kritikus fenyegetést egyszer sikerült azonosítani, akkor az gyorsan karanténba helyezhető, és így a további incidensek is megakadályozhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Microsft válasza a Safe Harbor döntésre

sze nov 11 , 2015
A nemrég hozott Safe Harbor döntés és az USA Bírósági Jogorvoslatról szóló törvényének a héten tartott vitája után, a Microsoft elnöke és jogi igazgatója, Brad Smith új posztot tett közzé blogjában, benne négy ajánlással, mert az „új technológiai világhoz igazodó új jogszabályokra” van szükség. Smith szerint „a személyi számítógépek hajnalán elfogadott […]
Microsoft

És még ez is...