Munkahelyről lopott gépeket árult az interneten két Nógrád megyei férfi

Vádat emeltek egy 30 éves és egy 38 éves Nógrád megyei férfi ellen, mert az egyikük munkahelyéről ellopott gépek internetes eladásából igyekeztek pénzt szerezni — közölte a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője.

Bóna Gyula elmondta: az egyik vádlott évek óta egy salgótarjáni gyárban dolgozott már, amikor idén tavasszal pénzszűkébe került. Mivel könnyen hozzáférhetett különböző szerszámokhoz, valamint azt tapasztalta, hogy a portán sosem vizsgálják át a ruházatát és a táskáját, elhatározta, hogy ellop néhány kisgépet. Ekkoriban ismerkedett meg a másik vádlottal, aki biztosította, hogy megvásárolja tőle a lopott holmit. Májusban az elsőrendű vádlott összesen tizenöt mérőórát, hat csiszológépet és egy precíziós nagyítót vitt ki a hátizsákjában az üzemből.

A kisgépeket – jóval áron alul – rögtön továbbadta a másik vádlottnak, aki azokat egy portálon meghirdette, és néhányat sikerült is gyorsan értékesítenie. A gyár egyik alkalmazottja azonban felfigyelt a hirdetésre, és meg akart bizonyosodjon arról, hogy a gyárból származó gépeket árulják-e. Ezért jelentkezett a hirdetésre, majd néhány eszközt meg is vásárolt. A cég a gyári számok alapján azonosítani tudta a kisgépeket és feljelentést tett. A vádlottak 645 ezer forint kárt okoztak a gyárnak, ebből 390 ezer térült meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nemzeti kiberversenyt rendeznek Magyarországon

sze dec 14 , 2016
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közreműködésével jövő februárban tartják a nemzetközi viadal nemzeti fordulóját, a győztes csapat utazhat majd a verseny következő fordulójára, Genfbe. A szervezők kifejtették: az 1961-ben alakult Atlanti Tanács számos világméretű kezdeményezése mellett indította el a “Cyber 9/12” hallgatói versenyt, amely a felsőoktatásban […]
Hacker támadások térképe