Munkaerőhiány tombolhat a digitális iparágakban

Green Fox AcademyAz élet minden területét érintő digitális revolúció hatására 3-10 éven belül több millió ember veszítheti el munkáját Európában, miközben az újonnan alakuló iparágakban tombol majd a munkaerőhiány.

Az április 5-i SMART 2017 okos technológiai konferencia egyebek mellett arra is keresi a választ, hogy melyek azok az új, formabontó oktatási módszerek, amik segíthetik a munkavállalók felzárkózását a digitális területeken. A digitális átalakulás által támasztott egyik legnagyobb kihívás, hogy a munkaerőpiac hogyan tud alkalmazkodni a megváltozó igényekhez. Az automatizáció eredményeként várhatóan számos területen válik majd feleslegessé az emberi munkaerő, ugyanakkor olyan új iparágak jönnek létre, melyekhez speciális, digitális tudás kell majd.

Erre válaszul már számos olyan kezdeményezés született hazánkban, melyek a digitális képességek oktatására fókuszálva, a munkaerőpiac igényeihez illeszkedő, formabontó képzési struktúrát kínálnak. A Green Fox Academy képviseletében Fazekas Barbara egy friss kutatás eredményeit mutatja be a SMART 2017 keretében, ami kimondottan Kelet-Európára vonatkozóan vizsgálja a várható munkaerő piaci változásokat, illetve munkaerőhiányt. Előadást tart a Budapesti Metropolitan Egyetem képviselője is, aki arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan készítsen fel valakit a felsőoktatás azokra az állásokra, amelyek még nem is léteznek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Veszélyben a 2012 előtt használt elektronikus aláírások

csü márc 30 , 2017
ShareTweetPinShareA Google “feltörte” a 2012 előtti elektronikus aláírásokban alkalmazott SHA-1 algoritmust és várhatóan két hónapon belül közzéteszi az erre használt programkódot. Több száz magyar vállalat lehet érintett, nekik gyorsan kell lépniük, elsősorban a 2012 előtt elektronikusan aláírt munkaügyi, pénzügyi és jogi dokumentumok kapcsán. Ahhoz, hogy egy digitális dokumentum jogi bizonyító […]

És még ez is...