Műanyag laptopot nyomtattak 3D-technológiával

thinkpadMűanyagalapú laptopot nyomtatott 3D-technológiával egy kis londoni kutatócsoport. Tervük, hogy a Kicksarter közösségi finanszírozási portálra vigyék az ötletet, és elkészítsenek egy otthoni laptopnyomtató készletet. Az FLA bioműanyagból nyomtatott, Raspberry Pi-alapú laptop akkumulátora 6-8 órát bír, és wifi is van benne. Képernyője 13,3 hüvelykes, billentyűzet és érintőlap tartozik hozzá. Az otthon nyomtatható laptopkészlet neve Pi-Top lesz – írta a phys.org.

A munka nem egy pillanat műve volt, több mint 160 órát vett igénybe a nyomtatás, az időtényezőnél azonban fontosabbnak tartják, hogy másoknak is lehetővé teszik a saját laptop készítését. A készletben benne lesznek a laptop nyomtatásához szükséges anyagok és az instrukciók, amelyek alapján elejétől a végéig elkészíthető a saját gép. Mint John Biggs, az egyik ötletgazda elmondta, a laptopnyomtatás legnehezebb része a külső burok szerkezete volt, amelynek ugyanannyira ütést- és nyomásállónak kell lennie, mint egy normális gyártású gépnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Százezer új munkahelyet teremthet Magyarországon a felhő

csü szept 25 , 2014
Az EuroCloud Day koferencián az derült ki, hogy a felhőalapú technológiák az elkövetkező években közel ezermilliárd euróval járulhatnak hozzá az Európai Unió GDP-jéhez. Ez kiváló lehetőséget jelent Magyarország számára is, hiszen az iparág fejlődése révén mintegy százezer új munkahely jöhet létre. Az EuroCloud Magyarország Egyesület elnöke, Bellák Zoltán ismertette az […]
felhő

Friss, ropogós