MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj: 152-en nyertek

Magyar Tudományos AkadémiaIdén 152 kutató nyerte el 2022-ben a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bolyai János Kutatási Ösztöndíját.

Az MTA közleménye szerint a nyertes pályázatokról a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma a szakértői értékelések és a kollégiumok javaslatai alapján döntött. Az MTA által 1997-ben alapított Bolyai-ösztöndíj célja a tehetséges fiatal kutatók elismerése és ösztönzése, valamint az MTA doktora cím elnyerésére irányuló felkészülés elősegítése. A felhívás szerint az ösztöndíjra a 45. életévüket még be nem töltött, tudományos fokozattal rendelkező, de az MTA doktora címet még nem szerzett kutatók pályázhattak. A határozott időre – három, két vagy egy évre – szóló ösztöndíj összege az idei pályázati felhívás meghirdetésekor havi 250 ezer forint volt. A pályázatot elnyerő kutatók 2022. szeptember 1-jétől részesülnek az ösztöndíjban.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Miért olyan fontosak a nyerőgépek az online kaszinókban?

hét jún 27 , 2022
Ha valaki a kaszinókra gondol, valószínűleg a nyerőgépek jutnak először eszébe. Már 1895 óta léteznek, és ma az online nyerőgépek a szerencsejátékosok körében messze földön az egyik vezető játéknak számítanak. Van néhány oka annak, hogy a nyerőgépek miért olyan népszerűek napjainkban, és hogy a játékipar miért fektet be folyamatosan új […]
nyerőgép