Moszkva háborog

PutyinA belügyeibe való beavatkozással vádol amerikai it-cégeket az orosz külügyi szóvivő.

Elfogadhatatlan, és beavatkozásnak tekinthető, hogy nagy amerikai it-vállalatok, mint az Apple és a Google, nem reagálnak az általuk terjesztett “szélsőséges” anyagokra vonatkozó hivatalos kérdésekre az orosz parlamenti választások küszöbén – mondta Marija Zaharova. “Úgy véljük, hogy az ilyen arrogáns, szelektív magatartás, valamint az illetékes orosz szervek ismételt, a szélsőségesnek minősítettet tartalmakkal kapcsolatos felhívásainak demonstratív figyelmen kívül hagyása az aktuális választási folyamatokkal összefüggésben, már valóban elfogadhatatlanná válik” – mondta a szóvivő. Zaharova közölte: a két amerikai vállalat olyan körülményeket alakít ki, amelyek “bőven értelmezhetők nemcsak a belügyekbe, hanem a választási politikai folyamatba való beavatkozási kísérletként is”. “Úgy gondoljuk, hogy az amerikai informatikai monopóliumok további hozzájárulása a tiltott anyagok terjesztéséhez, joggal értelmezhető az orosz állam belügyeibe való beavatkozásként” – mondta.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) arra figyelmeztette az Apple-t és a Google-t, hogy bírsággal sújthatja őket, ha nem távolítanak el egy Alekszej Navalnij ellenzéki politikus szövetségesei által készített applikációt alkalmazásboltjukból. A program megmutatja, hogy az egyes választókerületekben ki a legesélyesebb a parlamentbe kerülésre a kormányzó egységes Oroszország jelöltével szemben. A Roszkomnadzor szerint az alkalmazás eltávolításának megtagadása az orosz belügyekbe való beavatkozásként minősíthető. (Nehezen érthető, hogy az orosz hatóságok miért ragaszkodnak a választási cirkuszhoz, mennyivel egyszerűbb és őszintébb lenne cárnak kikiáltani Putyint, oszt jónapot… A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A HUAWEI Watch 3 Pro lett az év legjobb okosórája

pén szept 3 , 2021
A Huawei Watch 3 Pro lett a 2021-2022-es év legjobb okosórája az Európai Kép- és Hangszövetség (EISA) szerint. A rangos elismerést a legismertebb hatvan nemzetközi fogyasztói elektronikai szaklapot, weboldalt és újságírót tömörítő szervezet szakmai zsűrije ítélte oda az okoseszköznek. Az ítészek elsősorban dizájnja, prémium anyaghasználata és számos egészségügyi funkciója miatt […]
ZX-81

És még ez is...