Mostantól kizárt, hogy ne találj meg egy látványosságot Sepsiszentgyörgyön

SepsiszentgyörgyA mobiltelefonra és táblagépekre telepíthető Pocket Guide nevű alkalmazás segítségével a háromszéki megyeszékhelyre látogató turisták megismerhetik a város látványosságait és azok rövid történetét. A GPS alapú idegenvezető alkalmazás huszonöt sepsiszentgyörgyi látványosságot érintve kalauzolja végig a városon a turistákat, akik magyar, román vagy angol nyelven hallgathatják tájékoztató szöveget, ismertette az applikációt Dombora Lehel.

A Kovászna megye Turizmusáért Egyesület ügyvezetője szerint a háromszéki megyeszékhely az országban harmadikként – Bukarest és a Szaploncai vidámtemető után – indította el a Pocket Guide szolgáltatást, amely a világ mintegy 150 településén biztosít idegenvezetést. Tischler Ferenc, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere szerint az alkalmazás segítségével a turistákon kívül a pedagógusok is szervezhetnek városnéző túrát diákjaiknak — írja az erdely.ma.

Az Appstore-ból és a Google Play-ből is letölthető Pocket Guide alkalmazásnak két változata érhető el: egy ingyenes, amelyhez mobil internet szükséges, az offline változat pedig 2,5 euróért tölthető le, amely csupán a telefon GPS érzékelőjét használja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.