Most rádöbbenhet, hogy ön tudatos, jó, léha vagy cinikus-e

mosolyA munkavállalók többségét olyannyira nem érdekli a munkahely it-biztonsága, hogy az már-már közveszélyes — derült ki a Cisco friss kutatásából. A kutatás részeként a Cisco négy jellegzetes viselkedési mintát azonosított az it-biztonsággal kapcsolatban. Ezek alapján lehetségessé válik olyan biztonsági stratégiák létrehozása, amelyek számolnak a felhasználók eltérő viselkedésével. Mindegyik esetben más a fenyegetettség szintje és mindegyik felhasználótípus eltérő megközelítést igényel annak érdekében, hogy a vállalatok a lehető legalacsonyabbra csökkentsék a kockázatokat, miközben nem korlátozzák a munkavállalók szabadságát, lehetővé téve, hogy optimális hatékonysággal végezzék a munkájukat.

A tudatos – aki tisztában van a biztonsági fenyegetésekkel és veszélyekkel, és mindent megtesz saját online biztonsága érdekében.
A jó szándékú – aki megpróbálja betartani a biztonsági szabályokat, de rendszertelenül, mindenféle cél nélkül.
A felelőtlen – aki elvárja, hogy a vállalat tegyen meg minden szükséges biztonsági intézkedést, ő maga semmilyen felelősséget nem vállal az adatok biztonságáért.
Az unott és cinikus – akik szerint a biztonsági fenyegetésekről szóló figyelmeztetések túlzóak, sőt a biztonsági intézkedések visszafogják a hatékony munkavégzést, így a saját eredményességük érdekében inkább megkerülik a szabályokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új megoldásközponttal erősít a Dell

csü nov 6 , 2014
A Dell bejelentette bővítési terveit, miszerint 2015 elején egy új megoldásközpontot nyit az Illinois állambeli Chicago belvárosában. Az év elején az Egyesült Arab Emírségekben, Dubaiban, valamint a brazíliai Sao Paulóban nyitott új központokkal és a chicagói beruházással együtt a vállalat világszerte összesen 15 központtal fog rendelkezni, így nagyvállalati ügyfeleik és […]
Dell

Friss, ropogós