Most mindenki beszállhat az internetbe

Megjelent a Digitális Jólét Alapcsomagról (DJA) szóló kormányhatározat; az év közepétől elérhetővé válik a vezetékes és mobilinternetes szolgáltatás – áll a Digitális Jólét Program közleményében.

A DJA célja, hogy mindazok, akik ez idáig az internetezés túl magas ára miatt nem tudtak előfizetni a szolgáltatásra, egy minden eddiginél alacsonyabb fogyasztói árú internet-előfizetést érhessenek el. A kedvezményes alapcsomagot a tájékoztatás szerint azok a természetes személyek vehetik majd igénybe legfeljebb két évig, akiknek a szerződéskötést megelőző évben nem volt internet-előfizetésük.

Az alapcsomag azoknak a polgároknak nyújt segítséget a digitális világ adta lehetőségek kihasználására, akiknek az internet-szolgáltatás áfa-csökkentésének hatására csökkenő fogyasztói árak mellett is anyagi gondot jelent az internet-előfizetés. Az elektronikus hírközlési szolgáltatók önkéntesen vehetik fel kínálatukba a csomagot és használhatják annak védjegyét, kitérve arra is, hogy az uniós jog által előírt műszaki szabályokból eredő várakozási idő módosította az alapcsomag bevezetésének márciusra tervezett időpontját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kriph.io: nagyot durranhat a Facebook-biztosítós applikáció

pén ápr 14 , 2017
A Kriph.io nevű alkalmazást választották a legígéretesebb magyar fintech startupnak. A Kriph.io felgyorsítaná és egyszerűbbé tenné a biztosítások megkötését és a közösségekre bízná a biztosítási díjak felhasználását. Az insurtech megoldásnak köszönhetően a mostaninál sokkal gyorsabb és jóval egyszerűbb lenne a biztosítási ügyintézés. Szota Szabolcs cégalapító elmondta, visszanyúltak a biztosítások gyökeréhez, […]
taps

Friss, ropogós