Most az Adobe törölgette le a felhasználók fotóit

Adobe LightroomAz Adobe-nak sikerült úgy frissítenie az iPhone-okhoz és iPadekhez fejlesztett Lightroom képfeldolgozó alkalmazását, hogy az a telepítését követően egyeseknél kitörölte a fotóikat az telefonokról. Az Adobe megerősítette, hogy jóvátehetetlen hibát követtek el, a Lightroom valóban törölte a készülékekről a fotókat. Tovább rontotta helyzetet az, hogy a képek visszaállítására nem találtak megoldást, így ha azokról nem készült biztonsági másolat, akkor végleg az enyészeté lettek az emlékek. A társaság szerint azokat érintette az adattörlési hiba, akik nem rendelkeztek Adobe Creative Cloud-előfizetéssel, továbbá nem szinkronizálták a fotóikat és a beállításaikat a felhőtárhellyel, ami mint a napokban a Canon esetében megírtuk, ugyancsak nem “életbiztosítás”. Az Adobe utólag kiadott egy frissítést a Lightroomhoz, amiben kijavította a hibát, de állítólag semmit sem tud tenni azokért, akiknél már megtörtént a baj.

2 comments to “Most az Adobe törölgette le a felhasználók fotóit”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.