Mobiltelefonon keresztül újra elérhető Ukrajnában a Yandex orosz keresőoldal

Több ukrán mobiltelefon-szolgáltatónál ismét akadálymentesen elérhető az Ukrajnában betiltott Yandex orosz keresőoldal két szolgáltatása, a térkép és a forgalmidugó-előrejelző – jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség. A hír szerint a két programmal a Yandex megkerülte a tiltást, így a legújabb frissítésekkel elérhetőek az információk azoknál, akik a két, legtöbb ügyféllel rendelkező ukrajnai mobiltelefonos cég, a Kijevsztar és a Vodafone, illetve a Lifecell előfizetői. Internetes böngészőkben továbbra is elérhetetlen megkerülés nélkül Ukrajnában a Yandex az említett két szolgáltatásával együtt.

A Yandex nemrég bejelentette, hogy bezárja ukrajnai irodáit, ugyanis az oldalhoz való hozzáférés blokkolása után számláikat is befagyasztották, így nem tudják alkalmazottaikat kifizetni. A cég vezetősége hozzátette, hogy ukrajnai munkatársaiknak más országokban kínálnak fel munkát. A Yandex kijevi és odesszai irodáit a múlt hónap végén az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai átkutatták, szervereket és dokumentumokat foglaltak le. A keresőportált működtető céget a hatóságok azzal gyanúsítják, hogy ukrán állampolgárok személyes adatait gyűjtötte, másolta és adta át jogellenesen az orosz titkosszolgálatoknak.

Egy hete több mint 25 ezer aláírás gyűlt össze Ukrajnában ahhoz az állampolgári petícióhoz, amelynek támogatói arra kérik Porosenko elnököt, hogy tegye újra elérhetővé az országban nemrég betiltott, de láthatóan az ukránok körében népszerű VKontaktye orosz közösségi portált. Az elektronikus úton benyújtott kérvény kevesebb mint egy hónap alatt megkapta a szükséges 25 ezres támogatást, ami azt jelenti, hogy az államfőnek kötelessége honlapján válaszolni a petícióra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jutalmat kapnak az e-szja rendszer fejlesztői

ked jún 27 , 2017
Egyértelműen sikertörténet a személyi jövedelemadó elektronikus bevallási rendszere – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály elmondta, hogy két év alatt sikerült a rendszert kifejleszteni és átállni papíralapúról az elektronikus bevallásra. Az elektronikus szja-bevallások feldolgozásának első köre lezárult, és a rendszer jól vizsgázott. Az elektronikus rendszert alkalmazva a Nemzeti Adó […]
Tállai András

És még ez is...