Mobiltelefon-csaló áldozatatit keresi a rendőrség

mobiltelefonA Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt B. Gábor ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint B. Gábor 2015 márciusa és szeptembere közötti időszakban egy ismert internetes oldalon különböző cégek nevében fiktív álláshirdetést adott fel. A jelentkezőktől elkérte személyes adataikat, akik a külföldi munka reményében megadták azt. Ezt követően B. Gábor hamis, a jelentkezők nevére kiállított személyes iratokkal mobiltelefont vásárolt, amelyeket eladásra kínált különböző weboldalakon. Mivel a férfi csak a készülékek kezdőrészletét fizette be, ezért a szolgáltató 60-90 napon belül letiltotta azok használatát.

Feltételezhető, hogy B. Gábor Budapesten több mobiltelefont vásárolt hasonló módszerrel, valamint azokat több alkalommal értékesítette jóhiszemű vásárlóknak. Az adás-vételre főként a Budapest V., Deák Ferenc téren került sor. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy akinek a sérelmére hasonló módszerrel kárt okoztak, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, az jelentkezzen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végleges: annyi a roamingdíjaknak

csü okt 29 , 2015
Végleg megszűnnek az EU-n belül 2017 júniusától a külföldi mobiltelefon-használatra kivetett barangolási díjak. Ez is részét képezi az új távközlési csomagnak, amit megszavazott az Európai Parlament. Az információ nem új, de most vált véglegessé, miután keddi plenáris ülésén megszavazta az Európai Parlament: 2017 júniusában végleg megszűnnek a külföldön történő mobiltelefonálásért […]
roaming

Friss, ropogós