Mobilhasználat: van, ami még gyerekcipőben jár

gyermek-cipoA szlovák ESET közösségi platformjain végzett friss kutatás eredménye a biztonságtudatos mobilhasználat hiányára hívja fel a figyelmet. Az okostelefon használati szokásokról készített felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett felhasználók közül minden tizedik okostelefon tulajdonos vesztette el telefonját vagy lopták már el tőle. Ennek ellenére csak alig több mint a felhasználók fele használ PIN kódot, sőt közel harmaduk egyáltalán nem védi jelszóval készülékét, így bárki hozzáférhet minden adatához. Óriási veszélyforrást jelent mobiltelefonon tárolt adatainkra, hogy a felhasználók húsz százaléka egyáltalán nem végez biztonsági mentést, így bármilyen probléma estén az összes adatukat örökre elveszthetik a telefonról. A védelmet komolyabban használók közül 12,5 százalék ujjlenyomat olvasót, három százalék pedig arcfelismerő programot is használ telefonján. Van pozitívum is: a megkérdezettek 64.9 százaléka valamilyen formában használt már kétfaktoros azonosítást.

Az üzleti hálózatok és a magánlevelezés megvédésének legjobb módja, ha kétfaktoros azonosítást használ a felhasználó. Ezzel kapcsolatban pozitív meglepetést okoztak a kutatásban résztvevők, ugyanis a megkérdezettek 64,9 százaléka elmondása szerint használt már valamilyen kétfaktoros hitelesítési megoldást (például rövid szöveges üzenetek) online szolgáltatások használatakor. Ez különösen fontos lehet az olyan szolgáltatások esetében, mint az online bankolás, amelyet a megkérdezett felhasználók 53 százaléka használ. Emellett a felmérés az okostelefon felhasználók felhőben tárolt adatainak védelmének fontosságát, mivel már 26,9 százalék használja ezt a fajta szolgáltatást, 13,1 százalék pedig ezek vegyes (felhő és helyi) megoldásával él.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Ericsson segít a cellatelepítési problémákon

ked márc 10 , 2015
antNew Yorkban és a hasonló nagyvárosokban az épületek feletti légtér is értékes ingatlan. Ahol nincs elég hely a felszínen történő építkezésre, ott a fejlesztők felfelé építkeznek. Az Ericsson ugyanezt a lehetőséget nyitja meg olyan szolgáltatók számára, amelyek cellatelepítési problémákkal küzdenek sűrűn lakott területeken, lehetővé téve, hogy jobban kihasználják a már […]
antenna