Mobilfizetéssel csökkentheted az ökológiai lábnyomodat

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a, mobilfizetési megoldások alkalmazása a hagyományos készpénzes fizetéssel szemben a széndioxid kibocsátást is csökkenti.

Egyes elemzések szerint 6500 milliárd forintra növekedhetett 2019-ben (a Magyar Nemzeti Bank jelentése szerint 2018-ban megközelítette az hatezermilliárd forintot) a magyarországi készpénzforgalom, amelynek eredményeként, az ebből eredő szén-dioxid egyenérték (CO²e) kibocsátás 2019-ben szakértők szerint elérte a 25-30 ezer tonnát. Az MNB friss vizsgálat megállapította, hogy 2019. évi harmincmilliárd forintot meghaladó elektronikus mobilfizetési tranzakció a CO²e kibocsátást 129 tonnával csökkentette volna, ha a szolgáltatásokat készpénzzel vették volna igénybe az ügyfelek. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szolgáltatásait 2019-ben 37 millió alkalommal (tranzakció) vették igénybe, ami számítások szerint tranzakciónként 3,5 gramm CO²e-t váltott ki.

„Számunkra a környezettudatosság pont olyan fontos, mint az új készpénzkímélő lakossági kényelmi szolgáltatások bevezetése, ezért a 2020-ban azt a cél tűztük ki, hogy olyan fejlesztéseket indítunk el, amelyek a környezeti fenntarthatóságot támogatják. A környezetünkért a gyermekeink jövőéért a károsanyagot kibocsátóknak, a vállalatoknak kell a legtöbbet tenniük, még akkor is, ha egy-egy társaság kibocsátása nemzetközi szinten elenyészőnek tűnik – nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.