Mobilalkalmazásokban erősítene az EU

mobil-appAnnak ellenére, hogy az EU világelső a játékalkalmazások kifejlesztésében, továbbra is elmarad az USA mögött a szoftverfejlesztők képzése és bérezése terén. Ennek a problémának a kezelése érdekében az EU az ágazattal és más szervezetekkel partnerségben létrehozta a digitális munkahelyekkel foglalkozó nagykoalíciót. A kezdeményezés célja az, hogy minél több – főként fiatal – álláskereső rendelkezzen a megfelelő informatikai készségekkel ahhoz, hogy be tudja tölteni az EU-ban egyre nagyobb számban kínált informatikai állások valamelyikét. Az EU ezenkívül létrehozta az Open Education Europa honlapot, amely lehetőséget nyújt a diákoknak, a szakmabelieknek és az oktatási intézményeknek arra, hogy megosszák egymással az ingyenes és nyitott oktatási segédanyagokat. Az EU emellett ösztönözni kívánja a vállalkozói kedvet az információ- és a webtechnológia terén, ezért létrehozta a „Startup Europe” nevű platformot, ahol a kezdő vállalkozók és a piacvezetők megoszthatják egymással elképzeléseiket és együtt új termékeket és szolgáltatásokat fejleszthetnek ki — írja az europa.eu.

Ahhoz, hogy az EU maradéktalanul ki tudja aknázni a mobilalkalmazás-ágazatban rejlő gazdasági előnyöket, meg kell szüntetni a fennálló hiányosságokat. Ezek közé tartozik a vezeték nélküli összeköttetés nem megfelelő kiépítettsége, az országhatár-függő lefedettség, valamint egyes országokban a hálózati szolgáltatások korlátozottsága.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

2014: a számítógék és elektronikai ágazat továbbra is vissza fog esni

hét márc 3 , 2014
ShareTweetPinShareA Kopint-Tárki téli negyedéves konjunktúratesztjének eredményei szerint igen kedvező folyamatok zajlottak le 2013 utolsó negyedévében a magyar feldolgozóiparban: csaknem az összes, a jelenlegi helyzetet és a kilátásokat mérő konjunktúra-indikátor jelentősen emelkedett az őszi állapotokhoz képest. A Kopint-Tárki szerint 2014 határozottan kedvező évnek ígérkezik a magyar feldolgozóipar számára, az ágazat ipari […]

És még ez is...