Mobil játékkal segítheted a demencia kutatását


Sea Hero Quest” néven indult el az mobiljáték, amelyet kifejezetten azért fejlesztettek, hogy létrejöjjön a világ legnagyobb, közösségi együttműködésre épülő adathalmaza a demencia kutatások előmozdítására. A jótékony célú kezdeményezés neves külföldi tudósok, kutatók, játékfejlesztők és a Deutsche Telekom Csoport együttműködésében valósul meg. A magyar leányvállalat közleménye szerint, ha százezer ember ét percig játszik ezzel a játékkal, ezzel több mint ötven évnyi laboratóriumi kutatásnak megfelelő adatot hozhat létre.

A demencia 2050-re világszerte 135 millió embert érint majd — jósolják a kutatók. A betegség megakadályozza az új emlékek kialakulását, gyakran elszigetelve és összezavarva az érintetteket. Számos demenciával küzdő ember számára az első jel a tájékozódási képesség elvesztése, amelynek következtében még a jól ismert helyeken és környezetben sem képesek eligazodni és tájékozódni. A demencia és leggyakoribb formája, az Alzheimer-kór Magyarországon is súlyos problémát jelent: mintegy 250 ezerre becsülik a közvetlenül érintettek számát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Minden Hipernet előfizetéshez elérhetők a VoIP-szolgáltatások

hét máj 9 , 2016
Mostantól nemcsak a Hipernet leggyorsabb változata érhető el külön felár nélkül minden mobilinternet előfizetéssel rendelkező Telenor ügyfél számára, hanem akár a legolcsóbb mobilinternetes díjcsomaggal is szabadon használhatják az olyan internet alapú telefonszolgáltatásokat, mint a Skype, a Viber, a Google Hangouts vagy a Facebook Messenger beépített hanghívási funkciói.

És még ez is...