MNB: a mesterséges intelligencia a pénzügyi szektort is átalakítja a jövőben

A mesterséges intelligencia a pénzügyi szektort is átalakítja, ezért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapító tagként csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz — nyilatkozta Binder István, a MNB szóvivője. Mint elmondta, a pénzügyi szolgáltatást nyújtó technológia cégek olyan egyszerű megoldásokat alkalmaznak – mobiltárca, biometrikus azonosító, felhőszolgáltatások -, amelyekkel megelőzik a bankokat. Kiemelte: a koalíciónak gazdasági haszna is van, felmérések szerint 2030-ra 13 300 milliárd euró hozzáadott értéke lesz a mesterséges intelligenciának.

A mesterséges intelligencia kutatására az Európai Bizottság már most évi kétszázmillió eurót fordít a Horizont 2020 innovációs keretprogram részeként.

Next Post

Számlázz.hu: a svédek már a kamrában vannak

hét okt 15 , 2018
A napokban ötven százalékos tulajdonrészt szerzett a Számlázz.hu-t működtető KBOSS.hu Kft-ben a svéd Visma AS. A norvég központú, felhőalapú szolgáltatatásban erős Visma az üzleti szoftverek és e-kereskedelmi informatikai fejlesztések területén tevékenykedik. A Számlázz.hu felhasználói továbbra is az eddig megismert szolgáltatási csomagokat vehetik majd igénybe, változatlan árakon, viszont egyre bővülő kényelmi […]
számla

Friss, ropogós