Mit nyerhet egy okosterasz által? Hogyan oldható meg az intelligens vezérlés?

teraszok.huNapjainkban egyre több technológiai újdonsággal találkozhatunk, amelyek kihasználhatók akár külterületeken is. Az okosterasz például lehetőséget teremt az intelligens, távolról történő vezérlésre, ami valljuk be, nem is olyan irreális elvárás.

Ez ugyanakkor kiterjeszthető több “területre” is, például a világításra, a fűtésre, a biztonsági rendszerre, de természetesen az időjárás-érzékelő automatika is szabályozható ily módon.

Hogyan aknázhatók ki ennek előnyei a teraszok esetében?

A Teraszok.hu jóvoltából nem csupán egész évben használható teraszhelyiségek hozhatók létre, hanem Somfy expert partnerként az okos irányítási rendszerek is központi szerepet kaphatnak igény esetén.

Mit érdemes tudni az intelligens vezérlésről? A rendszerek összehangolása által könnyedén szabályozható a világítás, de módunkban áll időzíteni a fények fel- és lekapcsolását, ezzel pedig máris tettünk egy komoly lépést az energiatakarékosság felé.

Az intelligens vezérlés kiterjeszthető az öntözésre is, hiszen a teraszunkon túl az egész kertre gondot kell fordítanunk, ami pedig együtt jár azzal is, hogy odafigyelünk a gyep és a növényeink vízellátására.

A korszerű megoldásokkal, például egy időjárás-követő rendszerrel még könnyebb dolgunk lesz, hiszen így a szenzorok figyelemmel kísérik a talaj nedvességtartalmát, ugyanakkor, ha eső várható, leáll az öntözés. Ezzel máris környezettudatosabbak lehetünk, illetve jelentős mennyiségű vizet is spórolhatunk.

Tegye biztonságosabbá környezetét!

Az okosrendszerek módot kínálnak arra is, hogy maximalizálja a biztonságot kamerák segítségével, amelyekkel bármikor figyelheti a teraszt és az udvart. A mozgásérzékelőkkel felszerelt rendszerekkel pedig arról is megbizonyosodhat, hogy házi kedvencei mit csinálnak éppen. Igény szerint riasztás is kérhető, amennyiben ablak- és ajtónyitó érzékelőket telepít.

Ha pedig komplett környezetelemzést szeretne, ez esetben plusz szenzorokkal, kiegészítőkkel mérhető a páratartalom, a hőfok, illetve a fényviszonyok kapcsán is informálódhat.

Érvek az okos időjárás-érzékelő automatika mellett

A tetőárnyékolókat, naphálókat, redőnyöket, pergolák lamelláit is elláthatja időjárás-érzékelő automatikával, ennek következtében energiahatékonyabban működtetheti rendszereit, méghozzá úgy, hogy nem kell megalkudni a komfort és kényelem terén, de eközben energiát spórolhat.

Mit jelent mindez? Lényegében védelmi funkciókról van szó, amelyek igen hasznosak, például vihar esetén a lamellák bezárulnak, az árnyékoló nem marad kihúzva, így elkerülhetők az időjárásból fakadó “balesetek”.

Az érzékelők által személyre szabhatja környezetét, beleértve az árnyékolást, a megvilágítást és a hőfokot. Persze nemcsak kényelmi előnyökkel jár az okosterasz, hiszen energiát, pénzt spórolhat az intelligens megoldások révén.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Így befolyásolja a márka ismertségét a logózott ragasztószalag

csü máj 23 , 2024
ShareTweetPinShareVannak drágább és olcsóbb marketinges megoldások is, a logózott ragasztószalag az utóbbiak közé tartozik. A kereskedelemben tevékenykedő cég arculatát meghatározó csomagolóeszköz segítségével ugyanis összetettebb hatást érhetünk el, nem beszélve arról, hogy ingyenes marketingfelületet biztosít a vállalat számára. Mindegy, hogy milyen iparágról van szó, a sikerhez először a márkát kell felépíteni, […]
logozott-ragasztoszalag.hu

És még ez is...