Miskolci Egyetem — EJMSZ paktum

EJMSZA Miskolci Egyetem és a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) stratégiai megállapodást kötött egymással — jelentették be az együttműködő felek. (Nem is komoly egy együttműködés, ha nem stratégiai. A -szerk- megj.)

Az együttműködésük célja, hogy az oktatásban hozzáférhetővé váljanak a legmodernebb ipari technológiák, megvalósulhasson a szakemberek egész életen át tartó tanulása, valamint közös erővel elősegítsék a megfelelő minőségű és mennyiségű diplomás mérnökök utánpótlását.
A megállapodás részeként az EJMSZ vállalta, hogy az egyetemi tanárok és hallgatók részére szervezett gyárlátogatásokkal; egyetemi szakmai napok és természettudományos roadshow-k megtartásával; egyetemi oktatókkal, illetve általános- és középiskolai pedagógusokkal közös szakmai egyeztető fórumok megvalósításával aktívan bekapcsolódik a felsőoktatási intézmény pályaorientációs programjaiba. A Szövetség közreműködik abban is, hogy vállalatvezetők, műszaki szakemberek előadásokat tartsanak a hallgatóknak, illetve ösztöndíjjal, gyakornoki helyek létrehozásával támogassák a műszaki szakos egyetemistákat abban, hogy közelről megismerjék a valós munkaerőpiaci folyamatokat, körülményeket, karrierutakat.

A Miskolci Egyetem, amelynek részéről a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar, illetve a Gépészmérnöki és Informatikai Kar kapcsolódik be a Szövetséggel közös aktivitásokba, a most megkötött megállapodásban vállalta, hogy ösztönözni fogja a jól teljesítő hallgatókat arra, hogy az EJMSZ tagvállalatainál végezzenek szakmai gyakorlatot, illetve TDK, diplomamunkáikat is ezeknél a cégeknél készítsék el. Továbbá az intézmény konzultációs lehetőséggel bevonja a jövőben a Szövetség tagvállalatait a mérnöki képzések felülvizsgálatába és a tananyagok fejlesztésébe, valamint helyszínt, résztvevőket biztosít az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség által megvalósuló szakmai programokhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Varga: a lehetőségek tárházát bővíteni kell

sze okt 6 , 2021
Az állampolgárok, vállalkozások jogosan várják el, hogy az igazságszolgáltatás, a hatóság minél gyorsabban, minél hatékonyabban intézze ügyeiket, éppen ezért az elektronikus szolgáltatások és lehetőségek tárházát itt is bővíteni kell – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter egy konferencián. Magyarország élen jár az igazságszolgáltatás digitalizációjában, az Európai Bizottság igazságügyi eredménytáblája is dobogós […]
Varga Judit

Friss, ropogós