Minősített szerverközpontot hoz létre az OTT-One

Saját, minősített szerverközpont kialakítását kezdte meg az OTT-One, amelynek kapacitása különböző tevődik majd össze, több mint 800 darab kiszolgáló egység felhasználásával. A védett szerverközpont egyrészt támogatja majd a vállalatot a már meglévő ügyfeleinek kiszolgálásában, másrészről pedig megnyitja az utat olyan üzleti lehetőségek irányába, amelyek előfeltétele egy saját szerverközpont megléte. A mintegy 1,1 milliárd forint értékű, várhatóan 2019. második negyedévében lezáruló projektet az OTT-One teljes egészében saját forrásból finanszírozza.

Az egyik fő felhasználási területet az OTT-One előkészítés alatt álló online oktatási projektjei jelentik majd, ezekhez ugyanis nélkülözhetetlen a nagy kapacitású, zárt láncú videós kommunikációt biztosító, minősített biztonságú szerverkapacitáson működő videorendszer kiépítése. A szerverek egyedülálló lehetőséget is teremtenek majd az OTT-One biztonságtechnikai üzletága számára, mivel azok a blockchain alapú biztonságtechnikai megoldások mögöttes kiszolgálóiként is funkcionálnak, a videós feladatok ellátása mellett. A szerverközpontot várhatóan 2019. második negyedévének végén adják majd át. A beruházás a várakozások szerint két-három éves időtávon fog megtérülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem elégedett a honlapjával az MNB

csü jan 3 , 2019
Új portál beszerzésére, üzembe helyezésére és üzemeltetésére írt ki nyílt közbeszerzési pályázatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019.01.15.-i határidővel. A kiírás szerint a feladat éves szinten legalább hárommillió, havi szinten 400 ezer egyedi látogató kiszolgálására alkalmas tartalommenedzser-rendszer megoldás szoftver implementálása, üzembe helyezése, üzemeltetési támogatása, valamint szoftverfejlesztési támogatás. Nem pályázhat olyan […]

Friss, ropogós