Minimális erőfeszítéssel jobbá tehetnék a világot a hr-esek

emailRendszeresen visszatérő panasz az álláskeresők részéről, hogy nem kapnak visszajelzéseket a beadott pályázataikkal kapcsolatban, nem tudják, hogy pontosan hol tart a kiválasztási folyamat, illetve hogy számíthatnak-e arra, hogy személyesen is bemutatkozhatnak. Ez a bizonytalanság nem csak más munkaadók irányába tereli a megfelelő jelölteket, de a hirdető cégbe vetett bizalmat is rombolhatja.

A Profession.hu felméréseiben 2014 óta megkérdezett összesen több mint húszezer álláskeresőből minden negyedik említette proaktívan, hogy kifejezetten zavarja, hogy nem kap semmilyen visszajelzést a munkáltatóktól. Magasan ez a legtöbbször említett negatív visszacsatolás az álláskeresések folyamatával kapcsolatban. Ezzel párhuzamosan a cégek hr-eseire egyre több és nehezebb feladat marad az ideális jelölt kiválasztásánál, így kapacitásuk sem jut a tájékoztatásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A kkv-k nem bíznak a webes megjelenésben

pén máj 27 , 2016
ShareTweetPinShareA hazai kisvállalkozások nagyon kevés figyelmet fordítanak a webes megjelenésre – derül ki a Magyar Telekom felméréséből. A kisvállalkozások mindössze 26 százaléka működtet saját internetes honlapot Magyarországon, és 15 százalékuk tervezi, hogy indít webes felületet. A céges honlapok alacsony elterjedtsége annak ellenére jellemző – állapítja meg a kutatás -, hogy […]

És még ez is...