Mindent megosztunk magunkról, aztán csak nézünk

titokAz emberek 27 százaléka oszt meg véletlenül bizalmas adatokat, és 16 százalékuk szívesen hoz nyilvánosságra titkokat saját magáról – annak ellenére, hogy az információk online megosztása a párkapcsolatuk megromlásához vagy a munkájuk elvesztéséhez vezethet. A Kaspersky Lab vizsgálatából kiderült, hogy túl sokan osztják meg személyes adataikat online csatornákon, egy veszélyes környezetben. Egy fotót saját magáról (45 százalék), az elérhetőségét (42 százalék), egy másik emberről készült fényképet (32 százalék), bizalmas személyes adatot (30 százalék) és munkával kapcsolatos adatokat (20 százalék). Sőt, ami potenciálisan még veszélyesebb, hatból egy ember osztott már meg magáról titkot, nyolc százalékuk pedig bizalmas pénzügyi adatokat.

Mindez annak ellenére történik így, hogy rengeteg ember nagyon aggódik az ilyen jellegű adatok nyilvánosságra kerülésének káros hatásai miatt – mind a pénzügyi veszteségtől, mind az érzelmi hatásoktól félnek. Például a válaszadók harmada tart attól, hogy ez károsíthatja a párkapcsolatát, vagy kínos helyzetbe hoz, esetleg megsért valakit, valamint minden hatodik ember attól fél, hogy ez káros hatással lehet a karrierjére. Ez a szintű aggodalom gyakran indokolt. 27 százalékuk elismerte, hogy osztott már meg véletlenül bizalmas adatokat, minden tizedik válaszadó pedig szenvedett már ennek a következményeitől, amelyek között megtalálható a barátok elvesztése (20 százalék), a zaklatás (17 százalék), a pénzügyi veszteség (15 százalék), egy párkapcsolat vége (13 százalék) és az állásából való elbocsátás (13 százalék).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Brutálisan nagyot nőtt a Huawei magyar leányvállalata

hét ápr 18 , 2016
Brutálisan nagyot nőtt a Huawei Technologies Hungary Kft. tavaly, a 2014-es 36,91 milliárd forintos forgalmát tavaly 67,53 milliárd forintra növelte a társaság, ami számításaink szerint 82,95 százalékos növekedésnek felel meg (Szombati közleményében a társaság 86 százalékos növekedésről ír. A -szerk- megj.). Mindeközben az anyavállalat nemrég közzétett pénzügyi eredménye “alig” 37 százalékos […]
Huawei raktárbázis Páty

És még ez is...