Minden ötödik ember látogat közösségi oldalakat munkaidőben

facebookEgy friss felmérés szerint minden ötödik munkavállaló munkaidőben is szakít időt a közösségi oldalak látogatására.

A vizsgálat szerint a számítógépet vagy okostelefont használó dolgozók csaknem egyharmada (32 százalék) bonyolít le magánjellegű telefonokat munkaidőben, 15 százalékuk pedig számítógépes játékokkal játszik. A reprezentatív felmérésből az is kiderül, hogy a munkavállalók szabadidejükben többször szorítják háttérbe privát programjaikat, ha a munka azt megkívánja. Az infokommunikációs eszközöket használók hatvan százaléka szabadsága alatt is elérhető, 53 százaléka a munkaidején túl, minden második ember pedig betegen is dolgozik.

A megkérdezettek kétharmada (67 százalék) úgy véli, hogy a szabadidő alatt végzett munka hatékony. A munkahelyen használt, de privát dolgokhoz kapcsolódó infokommunikációs eszközök használatát is hasonló arányban (69 százalék) tartják fontosnak. Az eredmények arra is rámutatnak, hogy a munkavállalók csaknem hatvan százaléka használ munkájához infokommunikációs eszközöket. Minden negyedik megkérdezett a munkaidejének nagy részét számítógép előtt tölti, minden ötödik pedig a munkaidő legalább felében más infokommunikációs eszközzel is dolgozik. A megkérdezettek háromnegyede szerint az infokommunikációs eszközök javítják a munkavégzés hatékonyságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem lennénk most a csehek helyében: Washington és Moszkva is kéri az orosz hacker kiadatását

csü nov 24 , 2016
Az Egyesült Államok és Oroszország is hivatalosan kérte Csehországtól Jevgenyij Nyikulin orosz hacker kiadását, akit októberben Prágában vett őrizetbe a cseh rendőrség. A tárca jelenleg vizsgálja mindkét megkeresést, majd átadja őket a prágai városi ügyészségnek, amely állást foglal az ügyben. Washington a kiadatási kérelmet azzal indokolta, hogy szerinte az orosz […]
Orosz hacker

Friss, ropogós