Minden idők legjobb eredményével zárt tavaly a Qualysoft

Simon-Attila-QualysoftA [-] mínuszos.hu érdeklődésére Simon Attila, a Qualysoft Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy tavaly a társaság a történetének legsikeresebb évét zárta, és nem csak a forgalom, hanem az eredmény vonatkozásában is. Az elmúlt években egyébként átlagosan 10-30 százalékos árbevétel-növekedést ért el a vállalat. A szakember három tényezőnek tulajdonítja a tavalyi növekedést: egyrészt annak, hogy 2013 elején határozott hároméves stratégiát tűztek ki, amelynek része volt egy nagyon komoly portfóliótisztítás is. Ebben nagyon erős fókuszt kaptak a vállalati működést támogató rendszerek. Ez a terület nőtt a legdinamikusabban, nem véletlen, hogy nagyon komoly “játékossá” vált a Qualysoft a Microsoft vállalatirányítási rendszereinek bevezetése terén. Simon szerint nem tévedhet nagyot, ha azt állítja, hogy a legtöbb projektet a Qualysoft hajtotta végre. A sikerek másik tényezője az erőforrás-menedzsment, azaz a szakemberkölcsönzés dinamikus növekedése. Az egyik legnagyobb ügyfelüknél, az Ericssonnál globális partneri státuszt értek el a magyar cégek közül valószínűleg egyedüliként. A harmadik eleme a nagyon tudatos költséggazdálkodás volt, fokozottan figyeltek például arra, hogy ne legyenek olyan munkatársaik, akiknek épp nincs feladata.

Qualysoft-eredmenyekA közeljövő terveit firtató kérdésünkre a vezérigazgató elmondta, hogy a most induló hároméves ciklusban nem fognak változni azok a területek – a nagyvállalati alkalmazásfejlesztés, illetve erőforrás-szolgáltatás -, amelyekre eddig is fókuszáltak. Indítanak viszont egy smart solutions üzletágat, amely olyan kisebb, például mobil applikációkat fejleszt, amelyekkel olyan területre léphetnek be, ahol -reményeik szerint- nagyobb fejlesztések is indulhatnak. Ez persze fordítva is működik: egy nagy vállalatirányítási rendszerhez is lehet fejleszteni olyan okos alkalmazást, amellyel a szervezet vezetője online tudja követni a cég tevékenységét — tette hozzá Simon. Terveik közt szerepel egy, a szállodák számára fejlesztett okos alkalmazás, amely a szálloda szolgáltatások igénybevételét teszi egyszerűbbé. “Meggyőződésem, hogy a Qualysoftnak szüksége van saját maga által előállított termékekre, amelyekkel azonosítani lehet a márkát” — jelentette ki a társaság vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A korai magyar komputerművészetről nyílt kiállítás a Nemzeti Galériában

csü jún 23 , 2016
A számítógépes művészet magyar képviselőinek első külföldi, 1990-es csoportos bemutatkozásának rekonstrukcióján keresztül ad átfogó képet a művészeti ág rendszerváltozás előtti történetéről a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) június 24-én nyíló új kiállítása. A számítógépes művészet a rendszerváltozás előtt a kísérletezés nyelvét jelentette, egyben biztosította a nemzetközi szintre történő modern vizuális kilépés […]