Minden eddiginél egyszerűbb lett az online állampapír-vásárlás

Magyar ÁllamkincstárA Magyar Államkincstár továbbfejlesztette az online felületeit, és a befektetések még egyszerűbb kezelése érdekében több új funkcióval bővült a WebKincstár és MobilKincstár alkalmazás, így már többek között lehetőség van a rendszeres befektetési megbízások rögzítésére is.

Az ügyfélkapus online számlanyitási szolgáltatás 2019-es bevezetése óta ma már a számlanyitások hetven százalékát, a megtakarításokkal kapcsolatos ügyeknek pedig közel kilencven százalékát interneten intézik az ügyfelek. A Magyar Államkincstár 940 ezer értékpapírszámlával, illetve Start-számlával rendelkező ügyfele van. A WebKincstár és MobilKincstár felületein most bevezetett rendszeres befektetési megbízás rögzítésének lehetőségével például a havi rendszeres megtakarítások esetén a kincstár automatikusan elvégzi a befektetést, és nem kell minden alkalommal belépni a rendszerbe.

A kincstárban értékpapírszámlával rendelkező cégek számára bevezetett újdonság, hogy kettős aláírási jogosultsággal tudják kezelni online a befektetéseiket. További új funkció, hogy egy qr-kód segítségével lehet a banki alkalmazásokon keresztüli átutalást teljesíteni. Az állampapír-vásárlást segítő információk, illetve dokumentumok is átláthatóbban és részletesebben érhetők el a felületeken.

A kincstár számára kiemelten fontos az ügyfelek és az itt kezelt megtakarítások védelme, rendszerei biztonságosak, de a világszerte tapasztalható fokozott adathalász-tevékenységekre tekintettel új biztonsági funkciókkal is bővült a WebKincstár és a MobilKincstár – emelték ki a közleményben. Például minden WebKincstáron rögzített terhelési tranzakciót egy sms-ben kapott kóddal vagy push-üzenettel kell megerősíteni, és minden WebKincstár vagy MobilKincstár felületen rögzített terhelési tranzakcióról sms- vagy push-értesítést küld a kincstár. Mindezek alapján a WebKincstár és Mobilkincstár továbbra is az egyik legmodernebb platform a hazai befektetési piacon.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újfajta csalási kísérletre figyelmeztet a rendőrség

vas júl 7 , 2024
Újfajta csalási kísérletre figyelmeztet a rendőrség a közösségi hálón. Szélhámosok küldenek üzeneteket az embereknek a gyerekük nevében arról, hogy megváltozott a gyerekük mobiltelefonszáma. Hamis sms üzenetekre figyelmeztet a rendőrség. A figyelmeztetés szerint külön óvatosságra ad okot, ha az üzenet külföldi számról érkezik. „Emellett a szöveges üzenetben váltakozik a tegezés és […]
sms üzenet

És még ez is...