Minden, amit a Yettel ünnepek alatti adatforgalmáról tudni szeretnél

smsBár az internetalapú megoldások térnyerése ismert tény, idén a hang- és sms-forgalom is növekedést mutatott az előző évhez képest.

A teljes ünnepi időszakot vizsgálva, december 24. és január 1. között az előző évhez képest átlagosan 35 százalékkal nőtt a Yettel hálózatán mért mobilinternet-forgalom. A hétvégére eső karácsonyt megelőző hétköznapokon, az ünnepekre való felkészülési időszakban ezt meghaladó, 37 százalékos hálózati adatforgalom-növekmény volt tapasztalható.

Ki milyen kommunikációs formát választ?

A kényelmes és üzembiztos sms szinte a mobilszolgáltatással egyszerre érkezett, a hanghívás mellett az első kiegészítő szolgáltatástípusként jelent meg. Mára az sms funkcióját számos online megoldás és applikáció kiváltja, ám az sms egyszerűségével és megbízhatóságával nem képes minden szolgáltatás versenyre kelni. Ez lehet az oka, hogy népszerűsége töretlen, sőt, idén újévkor 13 százalékkal több sms-t küldtek a Yettel ügyfelei az előző évhez képest. Ugyanígy a hanghívások jelentősége sem csökkent: az év utolsó napjához képest újévkor, éjfél után ötszörösére nőtt a hangforgalom, valamint az egész ünnepi időszakban ekkor, az éjfél utáni órákban voltak átlagosan a leghosszabbak a hívások – feltételezhetően az újévi jókívánságokat fejezték ki a Yettel ügyfelei.

Roaming és nemzetközi hívások az ünnepek alatt

Az ünnepek alatt a legnagyobb nemzetközi forgalmat Ausztria, Németország és Románia felől és felé bonyolították a Yettel ügyfelei, beleértve a külföldről indított hívásokat, a külföldre indított és az ott fogadott hívásokat. Érdekes összhangot mutat, hogy ezekben az országokban karácsony előtt, december 23-án és december 30-án volt tapasztalható a környező napokhoz képest kiugró hangforgalom. Fogadott romainghívások terén – azaz a külföldön tartózkodó, hazai előfizetéssel rendelkező ügyfelek esetében – az Egyesült Királyság mutatott kiugró forgalmat. Az előző évhez képest idén a trend megfordult: többen indítottak nemzetközi hívást Magyarországról, mint amennyien Yettel-előfizetéssel rendelkezők fogadtak hívást külföldön.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új szórakoztató tévécsatorna érkezik a mindigTV-re

csü jan 5 , 2023
ShareTweetPinShareA januári tesztadás után február 1-jén indul a Network4 Csoport legújabb, földfelszíni terjesztésű csatornája, a MAX4. Tovább bővül a Network4 Csoport. Magyarország legdinamikusabban fejlődő médiacége a meglevő hat lineáris csatornája, valamint a NET4+ streamingszolgáltatása mellé indítja el legújabb csatornáját, a MAX4-et. A csatorna rögtön a start pillanatában szinte teljes lefedettséget […]
Gyenesei Leila

És még ez is...