Minden, amit a mesterséges intelligenciáról tudni érdemes

mesterséges intelligenciaMesterséges intelligencia tudástárat jelentetett meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).

A közlemény szerint a Gondolat Kiadó gondozásában megjelent Digitális transzformáció technológiai kérdései – Digitális lábnyomaink, mesterséges intelligencia, ipari IoT című tanulmánykötetet a BME Villamosmérnöki és Informatikai (BME VIK), valamint Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának (BME GTK) oktatói írták az MNB és a BME közötti együttműködés keretében. A kötet a technológiai kérdések társadalmi és üzleti vonatkozásait is vizsgálja, kitér a gépi tanulási modellek etikus használatának kérdéseire, a mesterséges intelligencia alkalmazásának hatására a pénzügyi folyamatokra. A közleményben felidézik, hogy az MNB és a BME 2019 őszén kötött stratégiai együttműködési szerződést, amelynek nyomán szerteágazó műhelymunka zajlik a Műegyetemen a két szervezet szakértői részvételével. Az idén három kutatóműhelyben – a Digitalizáció, Mesterséges Intelligencia és Adatkorszak, valamint a Zöld Pénzügyek, a Zöld Gazdaság és Felsőoktatási Innováció – folytatja a közös programokat a jegybank és az egyetem – írják a közleményben. Ismertetik, hogy a kutatók a digitális transzformáció témaköréhez kapcsolódóan a banki szoftverek felhasználói szempontú elemzésével, valamint a kis- és középvállalkozói ökoszisztéma hajtóerőivel, a digitális jegybankpénz kérdéseivel, a blokklánc technológia jövőjével is foglalkoznak. A Zöld Pénzügyek Műhelyben a zöld számviteli logika, a nagyvállalati zöldtanácsadás, valamint az energiahatékony mobilitás témaköreit elemzik a szakértők, szorosan együttműködve a BME Zéró Karbon Központjával is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NMHH: a mobilok korán halnak

hét jan 31 , 2022
A mobiltelefonok előállításához ritka nyersanyagokat használnak, a gyártás, a szállítás és a használat pedig jelentős károsanyag-kibocsátással és hulladékkal jár. Éppen ezért aggasztó, hogy aránylag kevés időt töltenek el egy tulajdonosnál: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatása szerint a használt mobilok 53 százaléka legfeljebb két éves, 85 százaléka pedig […]
öreg mobiltelefonok

Friss, ropogós