Milyen programozóhiány? Végzett az első évfolyam kisgyermekes anyuka

Green Fox AcademyA programozóhiány égető probléma, miközben még vannak tartalékok a munkaerőpiacon: például a kisgyermekes anyukák: őket célozta meg a Green Fox Academy és az Academy4MoMs tavaly ősszel közösen elindított programozóképzése, amely június 25-én ért véget. A kisgyermekes anyukák bevonása olyan win-win helyzetet eredményez, aminek köszönhetően az it-szektor programozókat, az anyukák pedig rugalmas munkahelyet nyernek. Ezt ismerte fel Utasi-Peszlen Rita, az Academy4MoMs alapítója, majd a Green Fox Academy-vel közösen kidolgozták a részidős programozóképzést, amely a piacképes, junior szoftverfejlesztői tudás mellett bölcsődei szolgáltatást is biztosít. „Régóta készültünk erre, hiszen az a missziónk, hogy minél több embernek segítsünk elindulni a programozói szakmában, és ebben fontos lépés volt, hogy nyitottunk a kisgyermekes nők felé. Azt láttam az elmúlt hónapokban, hogy az anyukák nagyon eltökéltek és kiválóan elsajátították a tananyagot. A karrierváltás sosem könnyű, de az első nagy lépést megtették, és mi természetesen az elhelyezkedésben is segítjük őket”- mondta el Baráth Barbara, a Green Fox Academy ügyvezetője.

A KSH 2018-as helyzetképe szerint Magyarországon a nők csupán 6,7 százaléka dolgozik részmunkaidőben, szemben az unió 31,6 százalékos átlagával.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Most egy 2,7 milliárd forintos állami megrendelést kapott a 4iG

szo jún 29 , 2019
ShareTweetPinShareA 4iG Nyrt. 2,679 milliárd forintos megrendelést nyert el az MVM-csoporthoz tartozó MVMI Informatikai Zrt. közbeszerzési pályázatán – közölte a 4iG. A tájékoztatás szerint a szerződés az aláírást követő két évre szól, irodai it-eszközök beszerzésére és szervizelésére. A tőzsde prémium kategóriájában jegyzett 4iG informatikai vállalkozás 2018-ban csoport szinten nettó 14 […]
forint

És még ez is...