Milliárdos összeg kompetenciaközpontra

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból bő egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a “Kompetencia központok létrehozása –Kutatási infrastruktúra fejlesztése” című felhívásra benyújtott pályázatával.

Az ELTE vezetésével megvalósítandó ipari-akadémiai kompetenciaközpont célja, hogy az egyetemi tudásbázison alapulva a digitális iparban, a pénzügyi szektorban, illetve az egészségügyben alkalmazható, a vállalati és egyetemi versenyképességet növelő informatikai megoldásokat fejlesszen. Hosszú távon egy, az ELTE tudásbázisára épülő, fenntartható, stratégiai vállalati együttműködéseken alapuló innovációs ökoszisztéma kialakítása a cél. A megvalósítást a főkedvezményezett ELTE Informatikai Karának munkatársai koordinálják egyetemi és vállalati szakemberek közreműködésével. Az új kompetenciaközpont kiemelkedő fontosságú ipari együttműködési lehetőségeket alapoz meg és fog össze a Mediso Medical Imaging Systems Kft., a HIDROFILT Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. és az E-GROUP ICT SOFTWARE Informatikai Zrt. részvételével. A jelentős K+F+I háttérrel rendelkező partnervállalatok korábban is sikeresen vettek részt felsőoktatási kutatási együttműködésekben. A fejlesztés az ELTE két oktatási és kutatási helyszínén valósul meg. A budapesti lágymányosi campuson labort és irodát, modern együttműködési tereket alakítanak ki. Az épületrész felújítása biztosítja a központ hosszú távú működésének feltételeit. A fejlesztés érinti az ELTE szombathelyi campusát is, a Savaria Műszaki Intézet gépészeti laboratóriuma a projekt keretei között jelentős összeget fordít gépészeti és mérőeszközök, laborfelszerelések beszerzésére az ipari oktatási és kutatási tevékenység bővítéséhez.

Az NKFI Alap által nyújtott támogatás teljes összege: 1,825 milliárd, ebből az ELTE-re jutó támogatás összege 1,245 milliárd forint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A közösségi oldalak az álhírek melegágyai

sze jún 24 , 2020
A közösségi oldalakon találkozhatnak az internetezők leginkább álhírekkel – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatása alapján a hatóság kommunikációs igazgatósága. A kutatás szerint a legalább 16 éves magyar internetezők 53 százaléka saját bevallása szerint találkozott már álhírrel, 47 százalékuk elsősorban közösségi oldalakon, 23 százalékuk más weboldalakon. A […]
Fake news, álhír