Mikola: elsősorban a számítástechnikai cégek támogatják a szabadkereskedelmi megállapodást

Mikola-IstvanElsősorban a számítástechnikai cégek támogatják, a környezetvédők és az emberjogi aktivisták pedig ellenzik az EU és az Egyesült Államok között tervezett transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodást (TTIP) – jelentette ki Mikola István. A Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy eddig több mint nyolcvan civil és szakmai szervezettel, szakszervezettel, céggel egyeztettek a TTIP-ről és a tárgyalások eredményét beépítik a döntéshozatalba.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország egy nyitott, exportvezérelt gazdaság, amely érdekelt a szabadkereskedelmi megállapodások megkötésében. A TTIP-re viszont még várhatóan éveket kell várni, hiszen a két fél elképzelései egyelőre nagyon távol állnak egymástól – mondta, majd hozzátette: “ha egyáltalán sikerül tető alá hozni” a megállapodást. Az egyezmény jelentőségét jellemezve hangsúlyozta, hogy az EU és az Egyesült államok 800 millió lakója együttesen 44 százalékát állítja elő a világ GDP-jének és a világkereskedelem, mintegy 35 százalékát bonyolítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A pénzügynek és informatikának együtt kellene működnie

pén máj 20 , 2016
Az Oracle friss tanulmánya szerint a megkérdezettek 73 százaléka egyetértett abban, hogy a pénzügyi és az informatikai igazgató közötti szoros együttműködés fontosabbá vált a pénzügyi átalakítás elérésében. A jelentés szerint a pénzügyi igazgatónak még sosem volt ekkora felelőssége a cég sikerét illetően, s az, hogy a pénzügyi csapatok értékes információkat […]