Miért olyan népszerűek a hordószaunák?

skandimania.comA hordószaunák nevüket nem meglepő módon onnan kapták, hogy hordó alakúak. Jellemzően prémiumminőségű anyagokból készülnek, hiszen általában magas elvárásokkal rendelkező személyek keresik őket.

Ezeket a szaunákat többnyire lucfenyőből vagy erdei fenyőből gyártják. Az eggyel magasabb kategóriába tartozókat észak-európai borovi fenyőből, vagy pedig finn thermowood anyagból állítják elő, továbbá állítható acélpántokat használnak a készítésük során. Ezek kiállják az idő próbáját, így ha te magad is ilyen szaunára vágysz, akkor érdemes szétnézned a Skandimánia hordószaunái között.

Technológiai szempontból érdekesség, hogy a kerek forma nem csak optikai okok miatt előnyös. Sokkal hamarabb fel tud melegedni egy ilyen szauna, mint egy hagyományos típus, a hőeloszlás is egyenletesebb benne, sőt, még energiahatékonysági szempontból is kedvezőbbek a hordószaunák.

Miért melegszik fel gyorsabban?

Az íves falakkal rendelkező szaunák segítik a hő áramlását. Lényegében ez az elsődleges oka annak, amiért ezek a típusok gyorsabban melegednek fel, mint a klasszikus szaunakabinok. Mindemellett meg kell említeni azt is, hogy a hő is egyenletesebben oszlik el a hordó alakúakban.

Fontos szempont az is, hogy a speciális formának köszönhetően 23 százalékkal kisebb teret kell kifűteni. Nincsenek kihasználatlan sarkok, így aztán kevesebb időbe és energiába kerül a légtér felfűtése. Az évek alatt komoly összegeket tud megtakarítani az, aki ilyen változat mellett teszi le a voksát.

A szauna kifűtéséhez egyaránt jó választás a Havaria elektromos szaunakályhája, valamint a gyártó fatüzelésű változata. Sokan inkább az előbbit preferálják, mivel a kezelése könnyű és programozható is. Az viszont tény, hogy a fával történő tüzelés hangulatosabb.

Melyek a hordószaunák további előnyei?

A hordószaunák könnyen szállíthatók, ugyanis olyan kialakítással rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy egyszerűen lehessen daruzni, targoncával vagy békával mozgatni őket. Ennek következtében sem a házhoz szállításuk nem okoz problémát, sem pedig az, ha költözéskor a tulajdonosa szeretné magával vinni. További jó hír, hogy kifejezetten egyszerű kialakítani egy ilyen szaunatípus számára a teherhordó alapot.

A szaunahordók összeállítása sem különösebben bonyolult. Ha tehát lapra szerelt állapotban érkezik, akkor a készletben található eszközök és leírások segítségével szakember segítsége nélkül is felépíthető.

Milyen kiegészítőkkel szerelhető fel?

A hordószaunákhoz lehet ülőhellyel rendelkező teraszt és öltözőt is rendelni. Utóbbi kifejezetten praktikus választás lehet, hiszen akkor is kényelmesen lehet használni a szaunát, ha a házunktól távolabb helyezzük el. A forróvíz-tartály és a LED fénysáv ugyancsak opcionális kiegészítőnek számít.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újabb gazdasági siker: Csökken a magyar vállalkozások száma

szo jún 22 , 2024
Csökken a magyar vállalkozások száma, azaz a megszűnések és felszámolások meghaladják az újonnan alapított cégek számát, amelyek hátterében a nem elég körültekintő üzleti tervezés, vagy akár a nem hatékony munkafolyamatok állhatnak. Az online számlázóprogramot fejlesztő magyar cég, a Billingo kutatása szerint még mindig kevés vállalatvezető, cégtulajdonos használja a mesterséges intelligenciát […]
Besztró Szabolcs, a Billingo stratégiai igazgatója

És még ez is...