Miért jó megoldás a székhelyszolgáltatás távmunka esetén?

szekhelyszolgaltatas.euA magyar törvények alapján egy vállalkozás nem működhet székhely nélkül, még akkor sem, ha a főtevékenység végzéséhez nincs szükség állandó irodára vagy üzlethelyiségre.

De mi a helyzet abban az esetben, ha nem rendelkezünk erre a célra ingatlannal, esetleg digitális nomádként gyakran változtatjuk a munkavégzés helyét? Ebben jelenthet segítséget a székhelyszolgáltatás. Cikkünkben megmutatjuk azt, hogy milyen esetekben lehet hasznos egy vállalkozás számára.

Mit jelent és miért fontos a székhely?

Napjainkban a székhelyszolgáltatás igénybevétele népszerű megoldás azon vállalkozók körében, akik a munkavégzés szempontjából rugalmasan dolgoznak. Nem véletlenül, hiszen székhellyel minden vállalkozásnak rendelkeznie kell. A törvényi előírás szerint ez az a bejegyzett iroda, a vállalkozás levelezési címe, ahol többek között az üzleti és hivatalos iratok átvétele, érkeztetése, őrzése történik.

Bizonyos esetekben azonban a vállalkozás tagjainak nincs lehetősége arra, hogy az ügyvitellel, a kapcsolattartással, és a székhely fenntartásával járó tevékenységekkel foglalkozzanak. Ilyen szituáció lehet többek között az is, ha gyakran változtatjuk a munkavégzés helyét és munkaidőben nem tudunk rendelkezésre állni a székhelyen.

Kinek ajánlott a székhelyszolgáltatás igénybevétele?

A székhelyszolgáltatás mérettől és tevékenységtől függetlenül bármely vállalkozás számára praktikus megoldás lehet. Egyrészt azért, mert a legális működés érdekében nincs szükségünk saját vagy bérelt ingatlanra, és az otthonunk nyugalmát sem kell feláldoznunk vállalkozásunk sikere érdekében.

Székhelyet az ország bármely településén választhatunk, ami szintén több szempontból előnyös. Akadnak ugyanis olyan települések, melyeken a bejegyzett székhellyel rendelkező vállalkozások mentesülnek az iparűzési adó fizetése alól. Mindezek mellett egy cég székhelye sokat számíthat a lokális pályázatok elbírálása esetén. Arról nem is beszélve, hogy bizonyos szituációkban – például egy fővárosi székhely – akár presztízsértékű is lehet.

Maximális rugalmasság és mobilitás a modern vállalkozók számára

A székhelyszolgáltatás hatalmas előnye, hogy garantálja a vállalkozók számára a rugalmasságot és a mobilitást. Munkaidőben ugyanis nem feltétlenül kell a székhelyen tartózkodnunk, és nem kell amiatt aggódnunk, hogy ne tudnánk átvenni az esetlegesen beérkező hivatalos leveleket.

Ráadásul rengeteg kiadástól és adminisztrációs tehertől is megkímélhetjük magunkat. Egy olyan megbízható székhelyszolgáltató ugyanis, mint például a Logosz Cégcsoport, nemcsak fogadja és iktatja, de virtuális formában továbbítja is számunkra a hivatalos dokumentumokat. Ez lehetővé teszi, hogy egy igazán modern vállalkozó bárhol, bármikor problémamentesen dolgozhasson.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mit helyezhetek a konténerbe?

hét máj 27 , 2024
ShareTweetPinShareA hulladékkezelés alapvető kérdés minden építkezés, kertépítés vagy nagyobb átalakítás során. Az egyik legpraktikusabb megoldás a hulladék összegyűjtésére és elszállítására a konténer rendelés. De milyen hulladékot rakhatunk a konténerbe? Milyen esetekben keletkezik ilyen hulladék, és miért nem célszerű felhalmozni? Ezen kívül milyen konténer méretek állnak rendelkezésre, és hogyan válasszuk ki […]
Mit helyezhetek a konténerbe?

És még ez is...