Microsoft: nincs még utódja a távozó Szentkutinak

Június 30-án saját döntésére távozik a Microsoft Magyarország éléről Szentkuti Gabriella. Utódját a későbbiekben jelenti be a vállalat. Szentkuti 2014 augusztusában stratégiai igazgatóként csatlakozott a céghez, majd 2015. július 1-től a Microsoft Magyarország ügyvezetői pozícióját töltötte be – áll a vállalat szűkszavú közleményében.

A távozással kapcsolatban néhány médiumban megemlítik, hogy a Microsoft Magyarországnál az elmúlt évben a romániai leányvállalatéhoz hasonló botrány tört ki, igaz keleti szomszédunknál súlyos börtönbüntetéseket osztottak ki mind a kormányzati, mint a cég vezetői számára. A távozás oka ennél prózaibb lehet, mint ábránkból látszik, Szentkuti érkezése után csökkentek a társaság eredményei. Teóriánkat, azaz, hogy a gyenge eredmények miatt menesztették a vezetőt alátámaszthatnák a társaság 2017-es eredményei, de azokat valószínűleg még nem adták le a törvény által meghatározott május 31-i határidőig, mert nincsenek fenn az Igazságügyi Minisztérium oldalán.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megszűnik az SAP PS Hungary Kft.

ked júl 3 , 2018
Az SAP Hungary Kft. tulajdonosa, az SAP SE (volt SAP AG) idén a magyarországi csoport átalakítását tervezi. A változás lényege, hogy az évek óta stabilan egymilliárd forint körüli forgalmat lebonyolító SAP Public Services Hungary Kft. beolvad az SAP Hungary-be és ezáltal jogutódlással megszűnik — áll a társaság 2017-es üzleti évet záró, […]

Friss, ropogós