Microsoft forráskódok kerültek rossz kezekbe

Hackerek mélyebbre hatolhattak be a Microsoft rendszerébe, mint azt korábban hitték, közölte a Microsoft. A társaság korábban elismerte, hogy behatolás nyomaira találtak a rendszerükben, a SolarWinds nevű cég egyik programjához kiadott javítást manipulálták feltehetően orosz hackerek, demára az is kiderült, hogy forráskódhoz juthattak hozzá. A Microsoft nem közölte, hogy mely szoftvereinek forráskódját lophatták el a hackerek. A támadók márciusban juthattak be az informatikai rendszerekbe, miután sikerült megfertőzniük a SolarWinds vállalat által fejlesztett szoftvert, amit rengeteg amerikai vállalat és kormányzati szerv is használ belső menedzsmentfeladatokra.

(Az igazi tragédia az lenne, ha a Microsoft szoftvereit is manipulálták volna a hackerek, hiszen a SolarWinds
szoftvereit “csak” nagyvállalatok, kormányzati szervek használják, míg a Microsoft szoftverei gyakorlatilag ott vannak minden számítógépen. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

És még ez is: a tengerhajózási folyamatirányító rendszerek sincsenek biztonságban

szo jan 2 , 2021
December 8-án jelentette be a FireEye nevű it-biztonsági cég, hogy egy nagyon összetett és kifinomult támadás következtében számos általuk fejlesztett és sérülékenység vizsgálatok során használt eszközözt (exploit-okat) loptak el a rendszereikből. December 13-án kiderült, hogy a FireEye incidensnél a támadók a SolarWinds nevű, it-menedzsment és it-biztonsági megoldásokat gyártó cég egyik […]
Orion-űrhajó