Microsoft-botrány: az ügyészség nem zárja ki a csalás elkövetésének a gyanúját

A Legfőbb Ügyészség a feljelentés kiegészítését rendelte el a Microsoft Magyarország Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. által értékesített szoftverlicenceket érintően.

Az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és az Amerikai Tőzsdefelügyelet 2019. július 22-én hozott nyilvánosságra dokumentumokat a Microsoft Magyarország által értékesített szoftverlicencek értékesítése ügyében folytatott nem bűnügyi vizsgálatáról. A dokumentumok alapján nem zárható ki csalás elkövetésének a gyanúja. A magyarországi hatóságokat az ügyben nem keresték meg, feljelentést vagy jelzést számukra nem küldtek. Erre tekintettel a Legfőbb Ügyészség 2019. július 24-én megkereste az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumát, hogy valamennyi, az ügyben releváns és esetleg büntetőeljárás alapjául szolgáló információt küldje meg részére. Időközben, 2019. augusztus 2-án és 6-án, a tárgyban két feljelentés érkezett a Központi Nyomozó Főügyészséghez. Mivel a kért adatok nem érkeztek meg, továbbá a közzétett angol nyelvű jelentések elemzése a feljelentések elbírálására rendelkezésre álló idő alatt nem lehetséges, a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben feljelentés kiegészítését rendelte el. A feljelentés kiegészítése során kell a bűncselekmény gyanújának meglétéről vagy kizártságáról dönteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rémes: robotjárőrök álltak szolgálatba egy kínai városban

szo aug 10 , 2019
Kína első robotjárőrei álltak szolgálatba a héten az észak-kínai Hopej tartománybeli Hantanban. A hantani közbiztonsági hivatal egy ceremónia keretében mutatta be szerdán a helyi rendőrséghez csatlakozó három robottípust, amelyek megalkotásához a mesterséges intelligenciára, a felhőalapú számítástechnikára és a lézeres navigációra támaszkodtak a fejlesztők – írta a Global Times című, angol […]