Microsoft: a felhőnk hathatós segítséget nyújt

Szabó Péter MicrosoftSzabó Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezetője egy konferencián arról beszélt, hogy a jövő- és válságálló szervezeteknek elsősorban rugalmasaknak kell lenniük, és az adattechnológiára támaszkodva – még a jelenlegi, szélsőségesen bizonytalan helyzetben is – a lehető legpontosabb előrejelzésekkel kell rendelkezniük saját területük változásait illetően. „A válságok arra tanítanak meg bennünket, hogy nemcsak a jólétünk függ a digitalizációtól, hanem az is, hogy mennyire vagyunk képesek felkészülni a kiszámíthatatlan helyzetekre. A felhőinfrastruktúrák olyan robosztus, ugyanakkor kimagaslóan rugalmas rendszerek, amelyek a legköltségtakarékosabb, a legkönnyebben menedzselhető, a legjobban skálázható és a legbiztonságosabb megoldást kínálják az alkalmazkodásra” — jelentette ki Szabó. Hozzátette, hogy a méretgazdaságosságból származó előnyöket kihasználva egy olyan hatalmas felhőinfrastruktúra, mint amilyennel a Microsoft rendelkezik, a jelenlegi energiaválság kezeléséhez és a fenntartható működés kialakításához is hathatós segítséget nyújt a szervezeteknek.”

Varga Gábor, a Microsoft nemzeti technológiákért felelős vezetője az előadásában arról beszélt, hogy a kormányoknak az adatvédelemből és a kiberbiztonságból sem kell semmit feladniuk, ha az erőforrások rugalmas skálázhatóságát, a helytől és időtől független működést, a folyamatok irányíthatóságát és átláthatóságát biztosító felhőtechnológia mellett döntenek. „Az olyan, felhőből elérhető digitális közszolgáltatások, mint amilyen például a magyar EESZT – amellett, hogy növelik az állami adminisztráció hatékonyságát és a közszolgáltatásokba vetett állampolgári bizalmat –, lökést adnak a digitális írástudás elterjedésének, és ezzel megágyaznak még több piaci digitális szolgáltatás megjelenésének, végső soron pedig a teljes gazdaság digitális átalakulásának” – mondta Varga. A kormányzat által elvárt magas biztonsági követelményekről szólva elmondta: ”A Microsoft Cloud for Sovereignty egy olyan, a kormányok számára kifejlesztett felhőmegoldás, amely nemcsak a szokásos GDPR-megfelelést biztosítja, hanem teljes mértékben a kormányok kezébe hagyja a kontrolt a felhőbe feltöltött adatok felett, amelyeknek a fizikai tárolása is Európán belül marad. Mi több, a Microsoft Government Security Program (GSP) keretében, a kiberbiztonságért felelős állami szervezetek az Azure folyamataihoz és az operációs rendszerek forráskódjaihoz is hozzáférést kapnak. A programnak jelenleg több mint 45 ország a tagja.”


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egyre többen dolgoznak a BlueVoyant budapesti központjában

vas okt 23 , 2022
A BlueVoyant a következő egy év alatt megduplázná budapesti műveleti központjának létszámát – közölte a kiberbiztonsági vállalat. Rácz György Róbert, a BlueVoyant Magyarország Kft. egyik ügyvezetője elmondta, hogy a budapesti központban több mint húszan dolgoznak (Nyilvános céginformációk szerint 26. A -szerk- megj.), és ezt a folyamatos fejlesztésekkel – mint például […]
Rácz György Róbert, a BlueVoyant Magyarország Kft. egyik ügyvezetője