Mi az? Zöld, natural, fenntartható, öko és karbonsemleges

Tudatos Vásárló appA Tudatos Vásárlók Egyesülete ismeretterjesztő médiakampányt indít, és ezzel támogatja azt, hogy a fogyasztó képes legyen kiigazodni a zöld, natural, fenntartható, öko, karbonsemleges és hasonló, sokszor félrevezető állítások tengerében. A fenntarthatóság és a környezetvédelem fontosságát, s az arra irányuló keresletet felimerték a vállalatok is, azonban egyre gyakrabban előfordul, hogy a szlogeneknek és zöld arculatoknak nincs meg a tettekkel, mérésekkel igazolható aranyfedezete. Erre hívják fel a figyelmet kommunikációs kampányukkal, valamint egy kihívással és a Tudatos Vásárló applikáció ökocímkés termékekkel való bővítésével támogatják a fogyasztói szokások változását.

A kereskedők 85 százaléka a “zöld” termékek forgalmának növekedéséről számol be, ennek egyik oka, hogy a fogyasztók szoronganak a környezet pusztuló állapota miatt, és ilyen termékekért nyúlnak. A cégek ma jól tudják, hogy a zöld üzenetek pozitívan hatnak a termékeik népszerűségére és forgalmára. Az EU és Magyarországon is a környezetbarát tulajdonságokra utaló állítások mintegy felét találták jogszabályt sértő módon félrevezetőnek, kimerítve a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat fogalmát. Az egyesület tavalyi felmérése szerint, a tisztítószerek piacán belül mindössze 1,7 százalék a hiteles ökocímke tanúsítvánnyal rendelkező ökoszerek aránya. Általánosan gyakorlat, hogy a termékeknek nincs harmadik fél általi minősítésük, vagy az állítás már eleve ködös, félrevezető. A kampányról az egyesület weboldalán lehet olvasni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hasít a Delta Systems

pén szept 23 , 2022
A Delta Technologies Nyrt. elfogadta a Delta Systems Kft. éves beszámolóját, a cég nettó eredménye várhatóan meghaladja az 1 milliárd forintot – közölte a vállalat. A cég frissített csoportszintű árbevétele, a társaság fennállása óta rekordszinten alakul és várhatóan eléri a 26,6 milliárd forintot. Az elfogadott beszámolók alapján előzetesen kalkulált csoportszintű […]
Vidra László Delta