Először azt hiszed jól jártál, a végén kiderül, hogy nagyon nem. Mi az?

szoftver-lopasEgy, a Microsoft által idén megrendelt és az IDC által elvégzett felmérés szerint háromból egy illegális szoftvernél lehet káros programokra számítani otthoni felhasználók esetében, míg céges használatnál ez az arány tízből három. Az FBI ezzel kapcsolatban arra is figyelmeztet, hogy az ilyen programok segítségével bűnözői csoportok támadásokat is indíthatnak a számítógépeink felhasználásával más hálózatok ellen. A világon összesen másfél milliárd órát töltenek és 22 milliárd dollárt költenek a felhasználók az ilyen kártékony programok általokozott károk azonosításával és javításával évente, míg a világcégek 114 milliárd dollárt költenek az ilyen programokkal véghezvitt támadások kezelésére — írja a hamisitasellen.hu.

A szoftverlopás ellen lehet eredményesen harcolni. A Microsoft a mauritiusi példát hozza fel ennek szemléltetésére: 1994-ben az országban használt szoftverek 90 százaléka hamis volt, 1998-ra ez 78 százalékra csökkent, a kormány és a rendőrség munkájának köszönhetően pedig ez az arány ma 57 százalék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nehéz fába vágta a fejszéjét Szávuly

hét jan 20 , 2014
2014. január 13. óta Szávuly Krisztián tölti be az Audience Marketing Manager pozíciót a Microsoft Magyarországnál. Az új vezető elsősorban a hazai applikáció fejlesztőket kívánja megszólítani megmutatva, milyen üzleti előnyökkel jár, ha Microsoft platformokat választanak. Szávuly több mint 10 éves vezetői munkatapasztalattal rendelkezik értékesítési stratégiák kialakítása, marketing, online- és tartalommarketing […]