Merkel sem úszta meg

MerkelAngela Merkel német kancellár parlamenti képviselői irodájának egyik gépét is megfertőzték a német törvényhozás alsóházának (Bundestag) informatikai rendszerét megtámadó hackerek – írta a Bild am Sonntag (BamS). A cikk szerint a támadók e-mailt is küldtek Merkel nevében, benne egy linkkel, amely egy kémszoftvert telepítő oldalra vezetett. A tárgysorban szereplő megjelölés szerint egy telefonkonferenciára invitáló hamis levél néhány napja több képviselő postafiókjában felbukkant. A Bundestag hivatala a parlamenti intraneten – belső hálózaton – figyelmeztetést adott ki, hogy senki ne kattintson a linkre. A Merkel vezette konzervatívok frakciójának egy szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a BamS értesülését.

A Bundestag több mint huszonkétezer számítógépet kiszolgáló informatikai hálózatában májusban észleltek rendkívül magas technikai színvonalon kivitelezett támadást. Norbert Lammert, a Bundestag elnöke arról tájékoztatta a képviselőket, hogy az utóbbi két héten már nem tulajdonítottak el adatokat a rendszerből, ami azonban nem jelenti azt, hogy teljes mértékben sikerült elhárítani a támadást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Brutálisan jó üzlet az internetszolgáltatás

sze jún 17 , 2015
Tovább nőtt az internet előfizetések száma 2015 első negyedévében: elérte a 7,4 milliót, ez tizenkét százalékkal több az előző év azonos időszakinál – derül a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján elérhető adatokból. A KSH szerint a piac folyamatos koncentrálódása miatt az előfizetések több mint 93 százalékát hét szolgáltató biztosítja. A […]
antenna