Mentes telefont mutatott be Huawei

A Huawei bemutatta az első olyan okostelefonját, amely Google-alkalmazások nélkül működik. A kínai társaság az amerikai kereskedelmi minisztérium kilátásba helyezett korlátozásai miatt fejlesztette az új készüléket az amerikai Google szolgáltatásai nélkül. A Mate 30 nevű okostelefonon és a sorozat másik, Mate 30 Pro nevű modelljén ugyan a Huawei AppGallery nevű alkalmazástára révén elérhető egy sor Nyugaton népszerű alkalmazás, mint például a WhatsApp és az Instagram, de a Google alkalmazásai közül egyet sem lehet használni.

A kínai gyártónak “komoly problémái lesznek, ha Google-szolgáltatások nélkül akar okostelefonokat értékesíteni” – véli Annette Zimmermann, a Gartner piackutató társaság elemzője. Alapvető vásárlói elvárás a Google szolgáltatásainak elérhetősége, senki sem akar nélkülözni olyan alkalmazásokat, mint a YouTube vagy a Google Maps. Ezért az eladott Huawei-készülékek száma “elkerülhetetlenül visszaesik” – mondta az elemző. Tény, hogy a németországi mobilszolgáltatók egyelőre nem is vették fel kínálatukba az új modelleket. Ez arra utal, hogy eladhatatlannak tartják a “Google mentes” okostelefonokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Állítólag jelentős digitális fejlesztések zajlanak az iskolákban

ked szept 24 , 2019
Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően szélessávú, biztonságos wifi-hálózat épült ki az állami iskolákban, valamint százezer informatikai eszközt is beszereztek a tanulóknak és a pedagógusoknak — jelentette ki Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára a Magyar Távirati Iroda szerint. Ez így, ebben a formában nem […]