Ment volna világgá az NNG, de mégis marad?

NNG-Kormany-66-strategiai-megallapodasStratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és az NNG Kft., amelynek értelmében a főként navigációs szoftvereket gyártó cég az iparági trendekkel ellentétben nem keres olcsóbb munkaerőt, hanem továbbra is Magyarországon tartja központját és a fejlesztési feladatokat – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerződés aláírását követő sajtótájékoztatón.

Az NNG a világon tizenkét irodát és négy képviseletet tart fent, mintegy 1000 munkavállalóval, termékeit több mint harminc autómárka használja. Székhelye a cég 2004-es alapítása óta Budapesten van, emellett tavaly óta Szegeden is működtet egy fejlesztőközpontot. A társaság árbevétele 23,5 milliárd forintra nőtt 2014-ben az előző évi 16,88 milliárdról, az adózott nyeresége pedig 4,78 milliárd forintról 6,36 milliárd forintra emelkedett.

Vélemény
Érthetetlen a munkahelyek iránti aggódás amiatt, hogy esetleg más országba viszi a fejlesztést a társaság, hiszen több ezer informatikai állás van ma betöltetlenül Magyarországon — sulykolják nap mint nap a “szakmai” szervezetek, és a kormányzat is. Az elvándorló adóbevételek miatt már érthetőbb az aggódás, de akkor meg minden Magyarországon tevékenykedő társasággal stratégiai megállapodást kellene kötni.
-szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egy év alatt Magyarország spam "nagyhatalommá" vált

sze ápr 20 , 2016
A Symantec friss jelentése szerint tavaly 430 millió új kártevőt azonosítottak, ami 36 százalékos növekedést jelent az előző esztendőhöz képest. A vizsgálat szerint ez azt mutatja, hogy a bűnözők gigantikus erőfeszítéseket tesznek azért, hogy megkerüljék a védelmi megoldásokat, és bejussanak a vállalatok hálózataiba. A Symantec által üzemeltetett Global Intelligence Network (GIN) adatai […]