Menesztették a brit védelmi minisztert a Huawei-kiszivárogtatás miatt

Menesztette szerdán Theresa May brit miniszterelnök Gavin Williamson védelmi minisztert, miután a napokban bizalmas információk szivárogtak ki a kormány nemzetbiztonsági bizottságának üléséről. Az ülésen sajtóértesülések szerint arról döntöttek, hogy a Huawei kínai távközlési óriáscég szerepet vállalhat a brit 5G távközlési hálózat kiépítésében. Williamsont a védelmi tárca élén Penny Mordaunt eddigi nemzetközi fejlesztési miniszter váltja.

A múlt héten belpolitikai botrányt okozott Nagy-Britanniában, hogy kiszivárgott a nemzetbiztonsági tanács döntése, amely szerint a Huawei a brit 5G hálózat “nem központi” infrastrukturális elemeinek beszállítójaként “korlátozott” szerephez juthat. A döntést hivatalosan nem cáfolták, viszont a Nemzetbiztonsági Tanács elnöke, Mark Sedwill vezetésével belső vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy ki a felelős az értesülés kiszivárogtatásáért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem Magyarországon indult el az első európai kereskedelmi 5G hálózat

csü máj 2 , 2019
Miközben Magyarországon a kormányzat akkora habverést csap az 5G körül, hogy a naiv szemlélő már-már azt hihetné, hogy az új technológia bevezetésének úttörője e kies haza, aközben az Ericsson és a svájci Swisscom bekapcsolták Európa első kereskedelmi 5G-hálózatát. A hálózat és az ahhoz tartozó 5G szolgáltatások Svájc 54 városában érhetők […]
taps