Meló: egyre többen bíznak a mobiltelefonban

bardotSzámos munkaerőpiaci elemző magyar sajátosságnak tartja, hogy legtöbben olyan helyen szeretnének dolgozni, amelyikhez nem kell költözni vagy naponta túl sokat ingázni. A földrajzi helyhez kötött hirdetések közötti böngészés lehetősége magyarázhatja ezt a sikert, ami a jobline.hu nemrég elindított mobil oldalát fogadta. Egy hónap alatt közel hatvanezer felhasználó látogatott a mobil állásportálra, ami egyben a mobilos állásjelentkezések számának megháromszorozódását is jelentette.

Egy, a 18-69 éves hazai internetezők körében frissen készült reprezentatív kutatás szerint (NRC: Online álláskeresés, 2014) miközben az online álláskeresők 59 százalékának van okostelefonja, 17 százalékának tabletje és 85 százalékuk internetezik is a készüléken, addig kétharmaduk mégsem használta még soha kisképernyős mobil készülékét álláskeresésre. Azok közül, akik az elmúlt két évben “virtuálisan” is kerestek állást – ők 23 százaléknyian voltak -, alig négy százalék töltött le ehhez kapcsolódó applikációt. Akik mégis így tettek, az új álláshirdetés megjelenésekor küldött értesítőt tekintették az applikáció legfontosabb funkciójának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Veszélyesek a hordható okoseszközök II.

szo szept 20 , 2014
A Kaspersky Lab két kutatója, Roberto Martinez és Juan Andres Guerrero, a Google Glass-t vizsgálva rájöttek, hogy Google Glass ki van téve a hálózati támadásoknak. Ezt a Kaspersky kutatói által elvégzett kísérlet során fedezték fel: az eszközt egy megfigyelt hálózathoz kapcsolták, és ellenőrizték az átvitt adatokat. Ezek elemzése kiderítette, hogy […]

És még ez is...