Megvannak az MVM EDISON startup verseny nyertesei III.

ételmaradékRekord számú, több mint 260 beérkezett pályamunka közül kiválasztott nyolc döntős csapat közül hirdetett győzteseket a szakmai zsűri az MVM EDISON startup versenyen. A legjobbnak választott első három helyezett csapat akár ötvenmillió forint értékű magvető befektetéshez juthat az MVM Csoporttól. Az MVM EDISON 2021 ötlet fázis kategóriájának harmadik helyezettje a greenit.

Egy átlagos magyar háztartás évente 65 kilogramm élelmiszert pazarol el. Ezzel nem csupán az adott termék, hanem az előállításukhoz felhasznált erőforrások, például a víz és az áram is elveszik. A lakásban élők számára ráadásul a zöld hulladék kezelése gyakorlatilag lehetetlen, a keletkezett szervesanyag-hulladékot a legtöbben a kommunális szemetesbe helyezik. A szerves hulladék nem megfelelő kezelése során metán és szén-dioxid is keletkezik, amelyek a klímaváltozásért felelős üvegházhatású gázok közé tartoznak. A greenit célja, hogy az embereket a zöld hulladék gyűjtésére, és annak újbóli felhasználására ösztönözze, ehhez pedig a komposztálás egy egészen új módszerét kínálják megoldásként. Ötletük megfékezné az élelmiszerpazarlást, illetve a keletkezett zöld hulladékot visszaforgatná a természetbe. A fiatal egyetemistákból álló csapat egy zöld és fenntartható jövő megteremtésén dolgozik, ötletük megvalósításában személyes motivációjuk és szorgalmunk jelenti a legnagyobb segítséget. Csapattagok: Török Máté, Pfeff Dóra Kata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

KSH: teret nyert az online kapcsolattartás

sze jún 2 , 2021
Az utóbbi években teret nyert az online kapcsolattartás, de az emberi kapcsolatok nem veszítettek a jelentőségükből – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A hivatal elemzése szerint tavaly a 16 és 74 év közöttiek 79 százaléka naponta csatlakozott a világhálóhoz, ami 31 százalékponttal magasabb, mint 2010-ben. Az online jelenlét nem […]
Központi Statisztikai Hivatal

És még ez is...