Megvan a robbanó Galaxy Note7 telefonok titka

Több hónapig tartó vizsgálatokat követően a Samsung nyilvánosságra hozta a Galaxy Note7 telefonok túlhevülésének okát.

A Samsungnak két beszállító adott el aksikat a Note 7-hez, az egyik a Samsung SDI nevű leányvállalata, a másik pedig az Amperex Technology — írja az index.hu. Mindkét cég máshogyan hibázott. Az első visszahívás kizárólag a Samsung SDI által gyártott aksikat érintette. Ezzel kapcsolatban a vizsgálat kiderítette, hogy az akku házának a sarka túl kicsi volt, amitől az ott lévő elektródák elhajlottak. Ez megkönnyítette a rövidzárlat kialakulását, és ilyenkor a lítiumion aksikban visszafordíthatatlan folyamat indulhat el, ami lángokban vagy robbanásban ér véget. A külső szakértő bevonásával elvégzett vizsgálat megállapította, hogy az első körben visszahívott Galaxy Note 7-ek minden egyes darabja hibás volt.

A második gyártó aksijának egyáltalán nem volt baja a sarkainál, itt egészen más volt a hiba. Az akkumulátor pozitív csatlakozójának a hegesztése gyengén kontrollált gyártási folyamat volt, a művelet során éles sorják keletkeztek. A töltés és merülés során teljesen normális méretváltozások történnek, csakhogy eközben az éles sorják átszakíthatták a szigetelőréteget, és ez okozhatott tűzveszélyes szituációt. Ennél a gyártónál időnként a kényes helyekre szánt szigetelőszalagot is kifelejtették az aksikból, ami különösen aggasztó, mert mégiscsak azt gondolná az ember, hogy egy csúcstechnológiás eszköz gyártásánál minden részletre odafigyelnek a beszállítók.

A Samsung az eredmény alapján széles körű belső minőség-, és biztonságellenőrzési folyamatokat hajtott végre, hogy a termékei még biztonságosabbak legyenek. A vállalat olyan új protokollokat vezetett be, mint a többrétegű biztonsági intézkedések és a nyolc pontból álló akkumulátor biztonsági ellenőrzés. A Samsung továbbá létrehozta a külső tanácsadókból, tudományos és kutatási szakértőkből álló Akkumulátor Tanácsadó Csoportot (Battery Advisory Group), hogy az akkumulátorok biztonságával és az innovációkkal kapcsolatban tiszta és objektív rálátást biztosítson.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Trendi lett az online társkeresés

sze jan 25 , 2017
Állítólag a Tindernek köszönhetően az elmúlt évek során újra trendivé vált az internetes társkeresés. Korábban ugyanis sokan nem merték bevallani még szűkebb baráti vagy családi körükben sem, hogy interneten keresnek vagy találtak párt. A Tinder megcsinálta azt, amit a hagyományos társkereső oldalaknak csak részben sikerült az elmúlt tíz év során: […]
sexy