Megújult a Huawei alkalmazásboltja

HUAWEI nova Y70Megújult a Huawei alkalmazás-áruháza, az AppGallery, amely ezentúl minden eddiginél egyszerűbben működik.

A Huawei saját alkalmazásáruháza, az AppGallery-nek több mint 580 millió aktív havi felhasználója van szerte a világon, ebből 43 millió Európában, ami tíz százalékos növekedést jelent a Kínán kívüli területeken az elmúlt egy évben.

A növekedés mellett ugyanakkor továbbra is kulcsfontosságú az alkalmazások minél könnyebb elérése a Huawei telefonokon, így a gyártó újabb lépésének köszönhetően megújult az AppGallery, még egyszerűbbé és hatékonyabbá vált az alkalmazások keresése és letöltése, miután a Petal Search korábbi intelligens keresőmotor beépült az alkalmazás-áruházba. Ezentúl a Huawei készülékeket használók közvetlenül az AppGallery-n keresztül keresve, külön keresőmotor segítsége nélkül érhetik el a legnépszerűbb közösségi médiaalkalmazásokat is, például a Facebookot, az Instagramot, a Twittert és a LinkedInt. Ugyanez vonatkozik a közkedvelt szórakoztató alkalmazásokra, mint a Netflix, a Disney+ vagy a Spotify, valamint a kommunikációs alkalmazásokra, például a WhatsAppra vagy a Facebook Messengerre.

A Huawei közleménye szerint kiemelt figyelmet fordítanak a helyi alkalmazások fejlesztőivel való együttműködésre, és a magyarországi felhasználói igények kielégítésére. Ennek köszönhetően számos népszerű magyar alkalmazás érhető el az AppGallery-ben, legyen szó utazást, vásárlást, életmódot vagy pénzügyeket érintő alkalmazásokról.

A vállalat biztonsági protokollja szerint a Huawei alkalmazás-áruházában minden harmadik féltől származó appnak egy négy lépésből álló biztonsági ellenőrzésen kell átmennie: szigorú átvilágításon, felügyeleten, tanúsítási folyamaton és újraellenőrzésen esnek át az alkalmazások mielőtt bekerülnének az AppGallerybe, amely eljárásnak a célja a rosszindulatú appok azonosítása és elkülönítése. Mindemellett az AppGallery napi biztonsági ellenőrzéseket is végez, amelyek az alkalmazáson belüli, rosszindulatú tevékenységre utaló jelek észlelésére irányulnak, továbbá az appbolt arra is figyel, hogy érkezett-e az alkalmazáshoz frissítés és hogy megbízható-e a telepítőcsomag. Ugyanígy adatbiztonsági szempontból is ellenőrzi az alkalmazásokat, potenciális sebezhetőségek és biztonsági réseket keresve. Emellett az alkalmazás-áruházon belüli hirdetések törléséhez bekapcsolhatják a személyre szabott hirdetések letiltását, de akár törölhetik, vagy vissza is állíthatják a hirdetési azonosítójukat.

Az AppGallery további fejlődését jókora globális fejlesztőcsapat biztosítja. Világszerte több mint 5,75 millió fejlesztő regisztrált tagja a Huawei fejlesztői közösségének, amelynek eredményeképp több mint 216 ezer alkalmazást integráltak a HMS Core-ba, tavaly pedig 147 százalékkal nőtt a HMS-alkalmazások száma.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megvizsgálták, hogy hülyül-e az emberiség: nincs ok a vidámságra

szo okt 15 , 2022
ShareTweetPinShareA Lenovo közzétette első Think Reportját, amelyben kritikai szempontok szerint vizsgálja, hogyan befolyásolják a társadalmi kihívások a globális termelékenységet és viselkedést. A jelentés szerint napjainkban a gondolkodás gátolt, és a válaszadók saját bevallása szerint világszerte naponta nagyjából két óra termelékenységveszteséget jelent az, hogy képtelenek céltudatosan gondolkodni. Ennek oka elsősorban a […]
agy

És még ez is...