Megújult a Desigo CC

DesigoCCMegújult a Siemens Building Technologies divíziójának Desigo CC épületmenedzsment-megoldása. A szoftver ugyanis már lehetővé teszi, hogy a felhasználó épülete valamennyi funkcionális területét – a fűtéstől, szellőztetéstől, légkondicionálástól a tűzvédelmen és biztonságtechnikán át az energiaellátásig, világításig és árnyékolásig – integrálja. Mivel minden üzemadat valós időben, egyetlen rendszerben hozzáférhető, merőben új lehetőségeket nyújt a megoldás a beszámoló-készítésben és az elemzésben. A potenciális energia-megtakarítás világosan felismerhetővé válik, úgyhogy a műszakiak azonnal beavatkozhatnak. Ugyancsak új lehetőség az aktuális adatoknak korábban rögzített adatokkal való összehasonlítása, és ezzel az épület teljesítmény-trendjének vizuális megjelenítése hosszabb időszakaszokra.

A platform emellett lehetővé teszi azt is, hogy az egyes épület-funkciók kölcsönösen vezéreljék egymást. Például tűzriasztás esetén az érintett épületrész tűzvédelmi csappantyúi automatikusan lezárnak, a szellőztető berendezés pedig leáll, hogy az oxigén-ellátás megszűnjön, nehogy a tűz más épületrészekre is kiterjedjen. A Desigo CC felhasználói felülete intuitív módon kezelhető, és a felhasználót lépésről lépésre végigvezeti az egyes feladatokon. Mivel a Desigo CC nyílt platform, más gyártók készülékeinek integrálását is lehetővé teszi. Használható az összes szabványos protokoll, beleértve a BACnet-et, az OPC-t és más it-szabványokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ingyen kell visszavenni az e-hulladékokat

hét aug 4 , 2014
Nem csak ingyen köteles visszavenni a használt elektromos és elektronikus berendezéseket a gyártó és a forgalmazó, hanem ha a vásárlónak házhoz szállítják az újat, akkor szintén ingyen kell a régi berendezést elszállítani tőle – egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A jogszabály […]

És még ez is...