Megújul a filmadatbázis a médiatanács honlapján

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (MNHH) Médiatanácsa megújítja a honlapján található adatbázisát, amely a Magyarországon vetített filmekről ad részletes tájékoztatást – tudatta az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

Az új változatban a művek magyar korhatár-besorolása mellett az amerikai, brit és német értékelések is láthatók lesznek az alkotások eredeti címe, műfaja, gyártási éve, hossza, gyártásának országa, rendezője és főszereplői mellett. Azt írták, az adatbázis később egyedi, a tartalomra utaló piktogramokat is alkalmaz majd, amelyek egyértelműen jelölik, hogy milyen témák jelennek meg a filmekben, mint például a félelemkeltés, az erőszak, a trágárság, a szexualitás vagy a kábítószerek. Idővel tartalmi információk is olvashatóak lesznek, amelyek röviden összefoglalják azt, hogy miért kapta az adott besorolást egy-egy mű. Ezek az újítások általánosságban teszik informatívabbá az adatbázist a fogyasztók számára, de kiemelt segítséget jelentenek majd a kisgyermekes szülőknek is a filmválasztásban – mutattak rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Facebook és a Twitter ismét orosz dezinformációs hálózatot számolt fel

pén szept 4 , 2020
Orosz dezinformációs hálózatot számolt fel a Facebook és a Twitter – jelentette be egymástól függetlenül kiadott közleményben a két vállalat. Mindkét cég azt közölte, hogy a manipulatívnak ítélt fiókok és bejegyzések főként feltételezett demokrata párti szavazókat vett célba. A Facebook tizenhárom fiókot és hozzájuk kapcsolódóan több oldalt szüntetett meg. Ezek […]