Megugrott a félvezetők globális eladása augusztusban

astabil multivibrátorJelentősen nőtt a félvezetők globális eladásából származó bevétel augusztusban havi és éves szinten egyaránt a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA szerint.

A szervezet honlapjára felkerült adatok azt mutatják, hogy augusztusban 47,18 milliárd dollár értékben értékesítettek félvezetőket a világon, ami 29,7 százalékkal felülmúlta a tavaly augusztusi 36,38 milliárd dollárt. Havi összevetésben a növekedés 3,3 százalék volt, a júliusi 45,66 milliárd dollárral összevetve. Júliushoz képest Észak- és Dél-Amerikában 4,9 százalékkal, Japánban 3,3 százalékkal, Kínában 3,4 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kína és Japán nélkül) 2,6 százalékkal, Európában pedig 1,5 százalékkal nőtt az eladásból származó bevétel augusztusban. Tavaly augusztushoz viszonyítva Észak- és Dél-Amerikában 30,6 százalékkal, Európában 33,5 százalékkal, Japánban 23,8 százalékkal, Kínában 30,8 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) pedig 28,2 százalékkal nőtt a bevétel. A SIA adatai szerint tavaly 439 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 6,5 százalékkal meghaladta az előző évit. A SIA a chipeladások további növekedésére számít az idén.

A SIA az amerikai félvezetőgyártó ágazat 98 százalékát és a világ nem amerikai chipgyártóinak kétharmadát tömöríti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Letartóztattak több mint két tucat, kriptovalutákkal csaló izraelit

vas okt 10 , 2021
Letartóztattak 26, kriptovalutákkal csaló izraelit – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet. Az izraeli rendőrség és az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) közös nyomozása alapján azzal gyanúsítják a letartóztatottakat, hogy becsapták külföldön élő ügyfeleiket, akiknek befektetési lehetőséget ígértek virtuális valutákkal, majd az ügyfelek által átutalt jelentős pénzösszegek […]

Friss, ropogós