Megtört a RacioNet lendülete

RacioNet-eredmenyek-grafikonMegalakítása, 2007 óta egy kisebb megingást leszámítva folyamatosan növelte forgalmát a RacioNet Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., ám tavaly megtört a lendület, és 9,5 milliárdról 6,8 milliárd forintra esett vissza a társaság bevétele. A 28,5 százalékos forgalomnövekedésnél súlyosabb az üzemi eredmény visszaesése, a 2014-es 1,5 milliárdról 192 millióra csökkent tavaly ez az érték, ami brutális, közel 80 százalékos csökkenést jelent.

A visszaesés okait firtató kérdésünkre Domokos István, társaság vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy néhány jelentős, futó projektet 2014-ben átütemeztek, illetve a gazdaságfejlesztési (döntően Európai Uniós forrásból finanszírozott) programok lassúsága, és indulásuk késedelme volt megfigyelhető az elmúlt két évben. Ezek eredményezték azt a “projekt sivatagot”, ami a RacioNethez hasonló vállalatok életében jelentkező bevétel- és profitcsökkenését magyarázzák. Mindezzel együtt, a RacioNet megőrizte piaci súlyát, és mind tevékenységében, mind pedig szervezetében fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt időszakban, felkészülve a közeljövőben várható információ technológiai és gazdasági élénkülésre — tette hozzá Domokos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ennyi akkumulátor nincs is: minden az adatközpontokról III.

ked jún 14 , 2016
Magyarország egyik legkorszerűbb adatközpontján, az Invitel budapesti, Kozma utcában található Datacenterén keresztül bemutatjuk, milyen léptékben kell gondolkodnunk, ha el akarjuk képzelni egy ilyen összetett, hatalmas értéket koncentráló létesítmény berendezéseinek és eszközparkjának főbb számait. Kitalálnák-e például, hogy az épületben található akkumulátorok, amelyek a szünetmentes működést is biztosítják, akkora kapacitással rendelkeznek, hogy […]

Friss, ropogós